Ajka

2016.04.29. 10:04

Országos siker a könyvtárhasználati versenyen

Ajka - Eredményesen szerepelt a Bródy gimnázium két diákja a Bod Péter országos könyvtárhasználati versenyen, amelyet április 25-26-án tartottak Budapesten az Országos Pedagógiai Könyvtárban.

Tisler Anna

Pegán Ágnes, Jákliné Tilhof Ágnes és Szőke Dorina az oklevéllel (Fotó: Bródy gimnázium)

Mint Jákliné Tilhof Ágnes felkészítő tanártól megtudtuk, a szervezők a megyei fordulókon legmagasabb pontszámot elért 12 diákot hívták be az országos versenyre. A feladat könyvtári kutatómunka volt, amely során Bartók Béla születésének 135. évfordulója tiszteletére gyermekek számára kellett összeállítaniuk kiadványt. A versenyzőknek fel kellett tüntetniük a forrásokat is, valamint powerpoint prezentációt készíteniük. A 7-8 osztályos korcsoportban Pegán Ágnes 7.G osztályos tanuló ötödik helyezést ért el, a 9-10 osztályosoknál Szőke Dorina 9. G osztályos diák a hetedik helyen végzett. Dorina az elmúlt tanévben is részt vett a versenyen, akkor a megyei fordulón második lett, az országos versenyre nem jutott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!