Ajka

2015.07.03. 18:41

Nemzetiségi hogyományaik ma is élnek

Ajkarendek - Régi mezőgazdasági eszközök kiállításának megnyitójával kezdődött a német nemzetiségi hétvége péntek délután.

Tisler Anna

A művelődési házban Töltl Zoltán, Ajka Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a nemzetiségi hétvége szervezésén és lebonyolításán több mint százan dolgoznak. Céljuk, hogy erősítsék a közösség összetartozását. A megnyitót követően Ware Borbála hegyesdi biogazdálkodó a környezetbarát termelésről tartott előadást, hangsúlyozva, a biogazdálkodás célja, hogy megőrizze a környezet egyensúlyát.

A programsorozat szombaton labdarúgókupával folytatódik. Az Ajkarendekért Egyesület hagyományőrző arató programja délután négy órakor kezdődik az iskola udvarán. A régi idők aratásának bemutatásán az érdeklődők láthatnak kézi aratást, az aratókoszorú megszentelést, hallhatnak régi történeteket svábul és magyarul. A helyi fiatalok 18 órától adják elő Baranyai Ferenc Lónak vélt menyasszony című darabját. Az aratóbál 20 órakor nyitja kapuit, a zenét a Johanns Kapelle szolgáltatja.

Vasárnap 11 órától német nyelvű szentmisével emlékeznek a Szent Márton templomban, majd délben a kitelepítettekről és a világháborúk hőseiről megemlékezéssel folytatódik a programsorozat.

Címkék#Ajkarendek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!