Ajka

2015.11.30. 15:46

Megnyílt az adventi vásár az ajkai Agórán

Ajka - Az évtizedekkel ezelőtti karácsonyok jellegzetes ajándéktárgyait, a felrázható üveggömböt, a szánkón nagy puttonnyal érkező Mikulást láthatják az Agórán pénteken megnyílt hagyományos ünnepi vásár egyik faházában az érdeklődők.

Tisler Anna

A karácsonyig tartó vásárt Horváth József alpolgármester nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, hogy a város az idei évben is megszervezi a szokásos adventi programsorozatot, a templomi hangversenyeket, az Agórán minden vasárnap a gyertyagyújtást.

Már az adventi vásár első napja is sok érdeklődőt vonzott (Fotó: Györkös József)

Az árusok az egyedi ékszerek, kézzel készített ajándéktárgyak mellett játékokat, a gyerekek kedvenc mesefiguráival díszített törölközőt, pólót, állatfigurás sapkát is kínálnak. A vásári hangulatból ezúttal sem hiányozhat a velős piritós, a sült kolbász és a kürtőskalács, valamint a forralt bor sem.

A megnyitóra megtelt a tér érdeklődőkkel. Legtöbben ekkor még csak megnézték a kínálatot, és később dönte-nek arról, mivel lepik meg szeretteiket. A fagypontot alig meghaladó délutánon jól fogyott viszont a forralt bor, a forró tea és a forró csoki egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!