Ajka

2016.11.10. 20:50

Marad a régi vezető- Az önkormányzat javára döntött a Kúria

Ajka - A tizennégy megjelent képviselővel határozatképes ajkai testületi ülésen többek között elbírálták a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ intézményvezetői megbízására beérkezett pályázatokat.

Piltman-Horváth Barbara

Mindenekelőtt azonban Jáger László címzetes főjegyző tájékoztatta a megjelenteket a Kúria döntéséről, miszerint mind az építményadó, mind a telekadó ügyében az önkormányzat javára döntöttek a kormányhivatallal szemben, az adófizetésre kötelezetteknek fizetniük kell.


Bábics Valéria marad a művelődési központ vezetője Fotó: Penk Tímea

Az intézményvezetői posztra ketten nyújtottak be pályázatot, időközben egyikük visszalépett, így a jelenlegi vezető, Bábics Valéria maradt versenyben, akit eddigi munkája és kvalitása alapján 14 igennel egyhangúlag újraválasztottak.

A képviselők zárt ülésen döntöttek a Városi Bölcsőde intézményvezetői megbízására benyújtott pályázatok elbírálásáról, Ajka Városért Díszoklevél kitüntetésről, Szociális Munkáért kitüntetés adományozásáról, valamint Takács Endre Istvánné egyéni vállalkozó Ajka helyiségnév használatára vonatkozó kérelméről. A zárt napirendek után egyhangúlag megszavazták az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló rendeletet, amiben 12 felnőtt-, hat gyermek- és hat fogorvosi körzetet határoztak meg, ami majd január 1-jétől lép érvénybe.

Döntöttek még az Ajkai Szó kiadójának törzstőkeemeléséről, és az Ajka TV hétmillió forintos tagi hiteléről. Tizennégy igennel szavazták meg az önkormányzat Ajka Sport 2005 Kft.-ben lévő tulajdonrésze 51 százalékának értékesítését a Futball Club SE-nek, továbbá egyhangú szavazással döntöttek területcseréről az AE-Plasztik Zrt.-vel, így Bódén létrejöhet egy sport- és szabadidőközpont, a vállalat pedig lakásokat épít a megkapott területen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!