Ajka

2016.02.06. 20:06

Lelőttek egy nemes galambot Ajkán

Keresztüllőtt valaki egy értékes galambot Ajkán, szombaton délután, mely egy idős pár udvarára zuhant be, ők jelezték nekünk megrendülten az esetet. A vérző állatot bevittük a helyi rendőrkapitányságra, ahol büntetőeljárást indítottak az ügyben. Hogy milyen fegyverrel lőtték le, még nem lehet tudni.

Kovács Erika

Az állat lábán levő gyűrű adataiból hamarosan kiderült tulajdonosának neve is, aki azonnal elindult a galambért, akit keresett már, de sajnos csak a tetemet tudta hazavinni. Az állat mellkasán ment át a lövedék, ami a hátán jött ki.

– Vajon milyen szándékú ember az, aki galambra lő, ami az egész világon a béke jelképe! – ezt jegyezte meg nagyon szomorúan, döbbenten Leyer István, a tulajdonos, aki, mint mondta, családja örömére, hobbiszinten foglalkozik galambokkal. A most elpusztult állat pedig állományának büszkesége volt, a galamb szülei egy rangos nemzetközi reptetési versenyen előkelő helyezést értek el korábban Londonban, és jó esély volt rá, hogy ez az úgynevezett „janssen” fajtájú is hasonló lesz majd, aminek eszmei értéke gazdája szerint igen jelentős.

Közölte még azt is, hogy galambja idén nyáron lett volna egy éves, szombaton még csak másodszor repült ki, és ilyenkor még egyik sem távolodik el messzire. Szerinte vélhetően akkor kaphatta a végzetes lövést, amikor egy háztetőn pihent. Leyer István azt is közölte még, hogy szombaton egy másik galambjára is rálőhettek, mert véres fejjel érkezett haza. Egy hete pedig egy szintén különleges, ezüstszínű, ugyancsak gyűrűzött galambjának veszett nyoma.

Orosz Katalin, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az ügyben érdeklődésünkre közölte, az Ajkai Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!