Ajka

2015.11.27. 16:03

Kulturált ügyintézés, két iroda egy helyen

Ajka – Az ügyfelek bizalmát vissza kell szerezni az állami ügyintézés iránt – fogalmazott Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár pénteken az Ajkai Járási Hivatal kormányablakának, okmányirodai osztályának, valamint foglalkoztatási osztályának ünnepélyes átadásán.

Penk Tímea

A rendezvényen Takács Szabolcs kormánymegbízott elmondta, hogy a megye tizenkettedik kormányablaka az ajkai, amellyel egy épületben alakították ki a foglalkoztatási osztályt. Így jelentős megtakarítás érhető el, hiszen a korábbi munkaügyi kirendeltség egy bérelt ingatlanban működött.

– A beruházás 120 millió forintból valósult meg, teljes körű akadálymentesítéssel – tájékoztatta a megjelenteket Takács Szabolcs, majd megköszönte az irodák kialakításában résztvevők munkáját és az ügyfelek türelmét.

Szoboszlai Tibor rendőrkapitány, Rozmán Gyula ajkai katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, Kapocsiné Kiss Bernadett foglalkoztatási osztályvezető, Somogyi Gyöngyi járási hivatalvezető, Takács Szabolcs kormánymegbízott, Kovács Zoltán államtitkár

Kovács Zoltán az ügyfelek bizalmának visszaszerzését hangsúlyozta, amelynek érdekében a kormányhivatalok, a Gazdasági és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közreműködésével integrált ügyfélszolgálati irodákat alakítottak ki.

– Az ajkai iroda az országban a kétszáznyolcadik. De nem elég a szép külső, az itt folyó munka lelkét az ügyintézők adják. Nemcsak a forma változott, hanem az ügyintézés kulturáltsága is jelentősen emelkedett, amit az ügyfelek elégedettségének mutatói igazolnak – mondta Kovács Zoltán. Hozzátette, hogy jövőre már ezerféle ügytípussal lehet a kormányablakokat felkeresni, így nem kell az ügyfeleknek hivatalról hivatalra járni. Bővítik továbbá az informatikai rendszert, hogy otthonról is lehessen ügyeket intézni.

Az Ajkai Járási Hivatal vezetője, Somogyi Gyöngyi megköszönte az irodák kialakítását és az ügyintézők felkészítését. Bízik abban, hogy az ügyfelek elégedettségét szolgálja majd a kormányablak és a foglalkoztatási osztály működése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!