Ajka

2017.04.17. 19:50

Közösen termesztenek az ajkai bolgárkertben

Ajka - Öt civil szervezet kezdte meg a termelést a bódéi bolgárkertben szerdán.

Tisler Anna

A Nosztalgia Nyugdíjas Klub, a Szociális Szolgáltató és Gondozási Központ, a Molnár Gábor Műhely Alapítvány, az Emese program és a Diabétesz Klub tagjai ültették el első növényeiket a parcellájukban.

Schwartz Béla polgármester az avatóünnepségen elmondta, hogy céljuk a hagyományok ápolása, egykor ugyanis bolgár kertészek termeltek itt jó minőségű zöldséget és gyümölcsöt, vala-mint a közösségteremtés, a civil szervezetek, intézmények együttműködése.

A 180 négyzetméteres parcellákat ingyen használhatják az igénylők, a terület zárt, csak a termelők juthatnak be oda. A terményt a közösség tagjai használják fel, egy részét felajánlják a rendezvényekre.

Megkezdődött a munka, a megtermelt zöldségeket a közösség tagjai használják majd fel. Van még hely a kertészkedni vágyóknak Fotó: Tisler Anna

A programban részt vevők egy almafát ültettek, amely a termékenységet és a tudást jelképezi, azt, hogy az idősebbek átadják mezőgazdasági tudásukat a fiatalabb generációknak.

A termelésre még jelentkezhetnek magánszemélyek és közösségek egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!