Ajka

2015.05.28. 18:00

Komplex gyakorlat a veszélyes üzemben

A feltételezés szerint a veszélyes üzem telephelyén egy PB gázt szállító tartálykocsi bevontatás közben kisiklott, melynek következtében a tartály töltőcsonkja eltört, így nagymennyiségű gáz áramlott a szabadba.

Komplex gyakorlatot tartott az Ajkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2015. május 28-án, melynek során a Prímagáz Zrt. telephelyén belső-, és külső védelmi gyakorlatot, törzsvezetési gyakorlatot tartottak, valamint rendszerbe állt az Ukki és Gógánfai Önkéntes Települési Mentőszervezet is.

A feltételezés szerint a veszélyes üzem telephelyén egy PB gázt szállító tartálykocsi bevontatás közben kisiklott, melynek következtében a tartály töltőcsonkja eltört, így nagymennyiségű gáz áramlott a szabadba. Az uralkodó szélirány miatt, a gázfelhő a települések lakott területe felé sodródott, ezért indokolt volt az érintett lakók elzárkóztatása, majd kimenekítése. A települési önkéntes mentőszervezetek segédkeztek többek között a lakosok kimenekítésében, a terület lezárásában, és a befogadó helyek kialakításában. A gyakorlatot Rozmán Gyula tű. alezredes, az Ajkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője megfeleltre értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!