Ajka

2017.08.30. 14:50

Fidesz kontra Jobbik: kinek kell bocsánatot kérnie?

Nemcsak az idősebb generációt, hanem a közép- és fiatalkorúakat, így engem, a barátaimat és a környezetemben élőket is felháborítják Vona Gábor nyugdíjasokra tett sértő kijelentései - mondta Fenyvesi Zoltán, a Fidesz-KDNP választókerületi elnöke.

Penk Tímea

Fenyvesi Zoltán szerint tűrhetetlen, ahogy szüleit és a környezetében élő idős embereket a Jobbik elnöke minősíti.

- Vona Gábor nyilatkozatából megtudtuk, hogy a Jobbik hogyan beszél és gondoskodik a nyugdíjasokról: "szájukból szennyvíz folyik, magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a huszadik század minden traumáját". Ezt a tűrhetetlen stílust visszautasítom, hiszen ilyen magatartást sem szüleimnél, sem barátaim, ismerőseim szüleinél, sem környezetem idős tagjainál soha nem tapasztaltam - hangsúlyozta Fenyvesi Zoltán. Hozzátette, Vona Gábornak azonnal vissza kellene vonnia ezeket a szavakat és bocsánatot kellene kérnie azoktól, akiket megsértett: a magyar nyugdíjasoktól, akik évtizedeken át hátukon vitték az országot.

Fenyvesi Zoltán szerint Vona Gábornak azonnal bocsánatot kellene kérnie a magyar nyugdíjasoktól
Fotó: Penovác Károly

- Tudjuk, hogy Vona Gábor bármit megtenne a pénzért és a hatalomért, de ettől még egyetlen társadalmi csoportot sem minősíthet ilyen szavakkal, és semmilyen politikai véleménykülönbség nem adhat alapot a Jobbik botrányos álláspontjára - szögezte le Fenyvesi Zoltán, aki Vona Gábor elmaradt bocsánatkérése miatt felszólítja a térség jobbikos országgyűlési képviselőjét, Rig Lajost, a pártelnök helyett legalább ő kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól.

Rig Lajos közölte: - Sajnálom, hogy Fenyvesi Zoltán is beállt a sorba, és jó pártkatona módjára felszállt a fideszes hazugságvonatra. Aki elolvasta Vona Gábor teljes bejegyzését, tudja, hogy mondanivalója nem a nyugdíjasok megsértése volt, hanem épp az ellen emelte fel a szavát, hogy a Fidesz politikai céljaira felhasználja, gyűlöletre uszítsa és manipulálja az idős embereket. Ahogyan azt most is teszi a környezetükből kiragadott félmondatokkal, félrevezetve az egész életüket tisztességgel ledolgozó, az országot már többször újjáépítő embereket. Nem nekünk kell bocsánatot kérni, hanem a Fidesznek, amiért tönkretették az idősek egészségügyi ellátását, elvettek 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári vagyont és elüldözték a nyugdíjasok gyermekeit, unokáit országunkból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!