Ajka

2016.08.22. 12:38

Kedvenceink, a yorkik

Ajka – A kutya az ember legjobb barátja – így szól a mondás. Ez elmondható a yorkshire terrierekről is. A szobakutyáknak is nevezett apróságok felelősségteljes gondoskodást igényelnek.

Vajda Georgina

Mivel a yorkik gyomra nagyon érzékeny, fontos, hogy ne adjunk    nekik édességet. A táplálékuk alapját a hús képezi, de a rostok beépülése a szervezetükbe is elengedhetetlen számukra. Naponta többször keveset kell etetni, és a folyadékbevitelre is érdemes figyelni.

A yorki ebek őseik vadászösztönét örökölve, és terrier természetüket nem titkolva nagyon mozgékony, erős állatok. Megérzik a veszélyt, és kis termetük ellenére nem félnek se a nagyobb kutyáktól, se az emberektől.

Szalai Ádám és kis yorki kutyája, Bogyó
Fotó: Vajda Georgina

Nemcsak a természetes folyamatokhoz szükséges gondoskodást igénylik, de erőteljesen ragaszkodnak gazdájukhoz és annak családtagjaihoz. Szeretnek mindig a közelben lenni, hogy érezzék az emberi test melegét. A simogatást és a szeretetet sűrű farkcsóválással, játékossággal és nyalogatással hálálják meg.

Szeretetteljes kisállatok, hiszen csak bele kell nézni kis, fekete gombszemükbe, mert az elárul mindent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!