Ajka

2016.10.25. 14:10

Igazi éremeső Olaszországban

Két arany-, három ezüst- és 11 bronzérmet szereztek a Sun-Dome Sportegyesület versenyzői az október elején Olaszországban megrendezett nemzetközi versenyen, tudtuk meg Takács Miklós edzőtől.

Tisler Anna

Ajkáról tizenhatan vettek részt a versenyen, amelyen közel kétezer sportoló között dőlt el a sorrend.

Kálmán László kadet ippon shobu kumitében fölényesen nyert. Kovács Marcell Európa-bajnoki címet szerzett. Pintér Éva nagyon szoros küzdelemben kevéssel maradt alul, így Európa-bajnoki ezüstérmes lett.

A kadet sanbon kumite leánycsapat, Czendrei Luca, Takács Virág Vivien és Vida Réka a döntőben a második helyen végzett, rotációs küzdelemben pedig a harmadik helyre került.

Az ajkaiak tizenhat versenyzővel képviseltették magukat
Fotó: Sun-Dome SE

Juhász Helga formagyakorlatban ezüstöt, kumitében bronzot szerzett. A junior sanbon kumite női csapat - Pintér Éva, Darnai Sára, Szlezák Anna - rotációs és sima küzdelemben is egyaránt a harmadik helyen végzett.

Darnai Sára nagy meccsen maradt le a döntőbe jutásról, így egy harmadik helyezéssel zárta a versenyt. Tróbert Flóra és Fáskerti Bálint szintén bronzérmes lett. Horváth Bence formagyakorlatban és kumitében egyaránt a harmadik helyen végzett.

A felnőtt férfi sanbon kumitésok, Kovács Marcell, Takács András, Takács Miklós a házigazda olaszokkal szemben csak leléptetéssel veszítettek.

A minikadett fiú - Fáskerti Bálint, Horváth Bence, Vugrinecz Attila, Gerencsér Bálint - csak hajszállal maradtak le a dobogóról.

Bencze Kornél formagyakorlatban nagyszerűen versenyzett, bejutott a középdöntőbe, de a döntőbe kerülés nem sikerült, a 7. lett.

Czendrei Luca egyéni formagyakorlatban, a középdöntőben a 11. helyen végzett.

A 6-8 éves fiúknál formagyakorlatban Koncz Áron 13., Ráday Kornél 7. helyezést ért el.

Szlotta Blanka és Kiss Maja a 9-10 évesek formagyakorlatában bejutott a középdöntőbe, Blanka a 12., Maja a 7. helyen végzett.

Címkék#karate

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!