Ajka

2016.05.01. 15:23

Felnőve értékelik, hogy mit tettek értük tanáraik

Hatvanadik alkalommal hangoztak fel a ballagási dalok a Bródy gimnáziumban. A szombati ballagás volt a hatvanadik az intézmény történelmében.

Tisler Anna

Az idén három osztály 83 diákja járta végig még egyszer, utoljára az osztálytermeket, a folyosókat, hogy aztán ünnepélyes búcsút vegyen tanáraitól, társaitól, az épülettől, középiskolás évei helyszínétől. A G osztály diákjai már a hetedik évfolyamot is bródys diákként kezdték, az A és a B osztályosok négy évet töltöttek együtt. Mihályfi László igazgató ünnepi beszédében elsorolta, milyen fejlesztések, programok segítették a diákokat abban, hogy minél jobb eredményeket érjenek el. Németországi és angliai kapcsolataik által a tanulóknak a külföldi nyelvgyakorlásra is lehetőségük nyílt. Az együtt töltött négy vagy hat év alatt a gyerekek nemcsak tudásban, élményekben is gazdagodtak, vidám, mozgalmas diákéletet éltek.

A gimnáziumi évek alatt legjobb tanulmányi eredményt elért diákok minden évben Bródy díjat kapnak. A plakettet és a könyvvásárlási utalványt Mihályfi László igazgatótól és Molnár Istvántól, az iskola alapítványa kuratóriumi elnökétől Barta András és Kertész Dávid vette át.

A végzősök nevében búcsúzó Barta András megfogalmazta, hogy a diák nem mindig hálás akkor, amikor tanul. Élete folyamán viszont rájön, milyen áldozatos munkát végeztek érte tanárai, majd onnantól hálával gondol rájuk. Az iskola nem csupán a tudás megszerzésének lehetőségét nyújtotta számukra, hanem lehetővé tette, hogy gyarapodjanak emberségben, élményekben. Barátságok szövődtek, amelyek az érettségi után sem szakadnak meg. Az alsóbb évfolyam diákjai nevében búcsúzó 11. osztályos Boldizsár Krisztina sikeres vizsgát, boldog felnőtt életet kívánt az útra készülőknek. A valamely területen kiemelkedő eredményeket elért diákok a ballagáskor vették át könyvjutalmukat, oklevelüket.

A gimnáziumi évek alatt végig kitünő tanulmányi eredményt ért el Barta András 12. A és Kertész Dávid 12. G. Jeles tanuló volt Dér Nóra, Futó Barnabás, Szokoli Csongor, Szűcs Dzsenifer, Juhász Réka. Markos Péter az Arany Dániel matematika versenyen bejutott az országos döntőbe, a Bod Péter könyvtárhasználati versenyen Csalló Rebeka országos negyedik, Császár Boglárka ötödik helyezést ért el. Baráth Krisztina, Csalló Rebeka és Császár Boglárka az angol nyelvhasználati versenyen országos első helyezettként végzett.

A ballagók diákéveik alatt összesen 50 nyelvvizsga bizonyítványt szereztek. A legoépítő versenyen Futó Barnabás országos második lett. A Bán Aladár irodalmi versenyen Futó Barnabás, Markos Péter, Papp Kevin és Szokoli Csongor országos első, Nemeshanyi Ninetta, Németh Ramóna, Szabó Fanni és Tölgyesi Ramóna harmadik lett.  Zsigmond Zsófia a Georgikon biológia tanulmányi verseny országos döntőjébe jutott. A diákolimpia országos fordulójánKovács Marcell karate sportágban többször arany érmet szerzett , úszásban Szűcs Bernadett és Molnár Anikó szerepelt kiválóan, trampolinban Brandstadter Márk, Berta Zsóka és Bicsák Ágnes állt a dobogó legfelső fokán. Lövészetben Császár Boglárka és Baráth Krisztina szerepelt eredményesen.  Kosárlabdában Kéri Vanessza a hetedik helyezett csapat tagja volt, a strandfoci országos döntőben Lukács Patrik, Németh Arnold, Paksai Márk, Venczel Patrik és Vér Kornél szerepelt sikeresen, Venczel Patrik tagja volt a Coca Cola kupa aranyérmes csapatának. Strandröplabdában Nagy Luca és Nemeshanyi Ninetta szerepelt kiválóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!