Ajka

2015.04.27. 13:52

Fegyver a kézben

Ajka - Gyereknek és felnőttnek is izgalmas program bepillantani az egyenruhások munkájába, kézbe fogni a fegyvereket és barátságos közegben ismerkedni a rendőrséggel.

Penk Tímea

Az idén rendhagyó helyszínre szervezték a rendőrségi nyílt napot. A városligeti tó partja és a tovafutók elnevezésű program nagy tömegeket vonzott, így a rendőrség is több száz embert tudott megszólítani. A gyerekeknek motoros, kerékpáros és kisautós akadálypályát építettek, ahol kipróbálhatták ügyességüket. Népszerű program volt a fegyverbemutató, az ujjnyomat-vételezés, illetve a csapaterős felszerelések megismerése, különös élményt nyújtott a részeg szemüveg.

Gyuris Mónika Szilvia rendőr főhadnagy, megelőzési főelőadó, Molnárné Bodor Ida rendőr őrnagy, rendőr őrnagy, ifjúsági bűnmegelőzési tanácsadó a 8 éves Papp Ákossal

Az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai KRESZ-tesztekkel is készültek, valamint hasznos tájékoztató anyagokat vittek egyebek mellett a kerékpár kötelező felszereléseiről, ezt  szigorúan betartatják a közlekedőkkel. Egyéb bűn- és balesetmeglőzési információs kiadványok is rendelkezésre álltak. A feladatokat ügyesen teljesítő résztvevők ajándékot kaptak.

 

Németh Sára, Papp Ákos, Molnárné Bodor Ida, Gyuris Mónika

Ujjnyomat-vételezés

Papp Ákos, Németh Sára, Horváth László rendőr főtörzszászlós és Varga Péter rendőr őrmester

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!