Ajka

2016.05.01. 18:04

Erőfeszítés nélkül nincs tartós siker

A Bánki szakképző iskola kilencven diákja vett búcsút a középiskolai évektől szombaton. Negyvenhatan szakközépiskolai osztályban szereztek gépészeti, informatikai, közlekedési és közgazdasági ismereteket, a szakiskolások gépi forgácsolónak vagy karosszérialakatosnak tanultak.

Tisler Anna

Ünnepi köszöntőjében Nagy Zoltán igazgató elmondta, a középiskolában átélt élmények a diákok személyiségének részévé válnak. Az ezekben az években köttetett barátságok egy része egész életre szól. A diákok az együtt töltött évek alatt sokat tanultak egymástól is. Meg tudják különböztetni a jót és a rosszat, az értékeset az értéktelentől. El tudják dönteni, mi a helyes út számukra, és tudják, hogy sikert csak kitartó munkával, szorgalommal, tisztességgel érhetnek el. Erőfeszítés nélkül nincs eredmény sem. A minőség nem csak a munkában, az emberi kapcsolatokban is fontos.

Az ünnepségen Nagy Zoltán bejelentette, hogy a végzős osztályokkal együtt ő is búcsúzik az iskolától, nyugállományba vonul. Tanári pályáját 1975-ben kezdte.

Az alsó évfolyamok nevében Solymosi Laura köszönt el a ballagóktól, kívánt nekik sikeres érettségit, boldog felnőtt kort.

A ballagók nevében búcsúzó Németh Judit elmondta, hogy minden diák másként éli meg az ünnepi alkalmat, amikor minden róluk szól. A ballagás a múltról és jövőről is szól egyszerre, hiszen az emlékezés ideje, és a diákok már a jövőbe tekintenek. Jó volt a középiskolás időszak, amelyet soha nem felednek.

A bánkis évek alatt kiemelkedően teljesítő diákok dicséretben részesültek, az elismerést Nagy Zoltán adta át  Kovanecz Dominiknak, Németh Juditnak, Tóth Alexandrának, Palkovics Milánnak, Bolla Csabának és Sipőcz Ádámnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!