Ajka

2016.05.25. 17:43

Éneklő iskolások - Komoly elismerést kapott a leánykórus

Ajka – Aranydiploma minősítést ért el az Éneklő Ifjúság kórustalálkozón a Bródy gimnázium leánykórusa, amely Eisenagel Erika karnagy vezetésével működik.

Tisler Anna

A találkozót a minap tartották a Vörösmarty iskola aulájában. A Fekete–Vörösmarty iskola Tündérkelepelők elnevezésű kórusa arany minősítést vett át. Az általános iskolásokból álló kórus karnagya Királyné Molnár Rita.

A Borsos általános iskola kiskórusa és gyermekkórusa nem kért az idén minősítést. Karnagyuk, Orosziné Mészáros Zsuzsanna a KÓTA elismerő oklevelét vette át a zsűri elnökétől, Kerekesné Pytel Anna, Arany Katedra- és Príma- díjas karnagytól.

A zsűri elnöke értékelésében a Borsos iskola éneklő csoportjairól elmondta, a diákok fegyelmezetten daloltak, mosolyogtak, a karnagyra figyeltek. Látszott, hogy élvezettel énekelnek. Az elnök köszönetet mondott a tanároknak, akik foglalkoznak a fiatalokkal, és a szülőknek, akik fontosnak tartják, hogy gyermekük részesüljön a közös éneklés élményében. Kérte a fiatalokat, hogy a rádióban sugárzott slágerek éneklése mellett a magyar népdalkincsről se feledkezzenek el. Javasolta: ragadjanak meg minden alkalmat arra, hogy énekeljenek, legyen az táborozás, kirándulás vagy egy baráti együttlét.

A zsűri tagja volt Petheő Balázsné Fasang-díjas karnagy és Nagyné Nyári Ágnes, a Magyar Kodály Társaság elnökségi tagja.

A találkozót minden évben megszervezik a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!