Ajka

2015.07.20. 18:40

Előadások az ajkai strandon

Ajka - Melódiákkal, misztikus legendával, mókázással és kritikával fűszerezett kikapcsolódás várt mindazokra, akik részt vettek a Pannon Várszínház négy előadásos "Strandszínházán" a Városi Strand és Élményfürdőben a hétvégén.

Szántó Renáta

Szombaton délelőtt Csukás István és Rossa László: Az óriás nyomában című zenés mesejátékát láthatták a strandolók. A hőség ellenére, a gyerekek lenyűgözve figyelték az óriásokról és kalandorokkal szóló történetet. Egy izgalmas mese részeseivé váltak, igazi történettudókká, hiszen a darab, a város és a Somló hegy eredetének legendáját mutatta be.

Este kilenc órától musical és táncdal-slágerekkel szórakoztatta a jelenlévőket a Pannon Várszínház társulata „csavard fel a szőnyeget” stílusban. A legismertebb rock and roll dalokat és melódiákat csokorba gyűjtve, mozgalmas koreográfiákkal, tiszta énekhangokkal, fiatalos humorral és vidámsággal prezentálták a közönség felé a slágereket a színészek. A nosztalgikus hangulat gondoskodott az elfeledett emlékek, szerelmek és csínytevések felelevenítéséről. A közönség dúdolt, tapsolt és összesúgott a felcsendülő ismerős dallamok hallatán. Egy pár még táncra is perdült a színpad mellett.

A szombati este zárásaként Éjszakai Vízi Orfeummal kedveskedtek a látogatóknak a rendezvény szervezői. Az esemény különlegességét a medenceparton bemutatott üdítő nyári dallamok alapozták meg, ahol a fürdés szinte kötelezőnek bizonyult. A produkciók alatt és után a publikum és a színészek többsége is megmártózott a vízben.

Vasárnap délelőtt Szergej Prokofjev: Péter és a farkas elnevezésű táncjátékát élvezhették a kulturálódni vágyók. A hétvégi programot Gém Zoltán: Starfactory című musicalje zárta. A darabban egy tehetségkutató műsor belső világával, pillanatnyi örömeivel és buktatóival ismerkedhettek meg a nézők. Az előadás éles kritikával és iróniával karikírozta a sztárgyárak működését. Rávilágított továbbá az illúziók mögötti igazi értékekre, melyek fontosabbak az úgynevezett tizenöt perc hírnévnél. A humorral, slágerdallamokkal, látványos koreográfiákkal fűszerezett produkció minden korosztály számára tartogatott meglepetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!