Ajka

2015.11.28. 17:29

Élményalapú tanulás

Ajka – Tudom, hogy nem az eszköz biztosítja a tudást, de a változatos oktatási módszerekhez és a diákok fejlesztéséhez elengedhetetlenek a modern szemléltetési eszközök és a kreatív játékok, amelyeket az újonnan kialakított fejlesztőszobában már használhatnak a padragkúti diákok – tudta meg a Napló Fülöp-Bornemisza Szilviától, a helyi tankerületi igazgatótól, akit a speciális szoba kapcsán keresett meg lapunk.

Szántó Renáta

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a közelmúltban sikerült teret biztosítanunk a Fekete István– Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium Iskola utcai épületében a fejlesztőterem kialakításához egy pályázat részeként. A szoba elsősorban a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek hátrányának leküzdésére jött létre, akikkel kis csoportokban gyógypedagógus foglalkozik akár délután négy óráig az intézményben, de minden tanulónak hasznára válhat a kuckó – részletezte a tankerületi igazgató, aki szerint a vidám, színes helyiségben nem csupán felzárkóztatásra, hanem személyiségfejlesztésre és a szabadidő tartalmas eltöltésére is van mód.

Fotó: Györkös József

Az asztallal, babzsákfotelekkel, falitükörrel és szőnyeggel felszerelt szobában többféle foglalkozáson vehetnek részt a diákok. Többek között lehetőségük van logopédiai és tanulás-módszertani segítséget kapni, de speciális matematikai kompetenciafejlesztő és írásképjavító játékokkal is találkozhatnak. A tükör szerepe szintén fontos az olvasás elsajátításánál.

– A szobát nyáron alakítottuk ki és rendeztük be. Törekedtünk rá, hogy olyan környezetet teremtsünk a gyerekeknek, ahol élményszerűen tölthetik el az időt, de tanulhatnak is. Ebben a közegben a társasjátékok és a kreatív felszerelések elősegítik a fejlődést, hiszen a gyerekek kényelemben érzik magukat. Remélhetőleg a szülőknek ez is fontos szempont, amikor iskolát választanak csemetéiknek – fogalmazta meg Fülöp-Bornemisza Szilvia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!