Ajka

2016.09.19. 09:08

Dalolva szép az élet

Augusztus 13-án ismét útra keltek a Harmónia Klub tagjai, hogy folytassák az Ajka környéki települések megismerését.

Civil Tudósítónktól

Magyarpolány és Úrkút után Csékút és Padrag következett. A kirándulás a csékúti szőlőhegyen kezdődött, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Somlóra. A csapat Takács Attiláék pincéjénél pihent meg először, ahol szíves vendéglátásban volt részünk. Ezután a közelmúltban felavatott csékúti emlékhelyeket tekintettük meg. A program a Bányász Kegyeleti és Emlékpark felső szintjén piknikkel – szalonnasütéssel, Szabóné Ica néni süteményeivel – fejeződött be. A háziasszony ezúttal Szabó-Pál Erzsike és Szabóné Preininger Csilla volt.

Az itthoni túra után augusztus 27-én a Jubilate Női Kar és a Harmónia Kamarakórus a kísérő klubtagokkal együtt zarándokútra indult a bécsi Szent István-napra. Városnézéssel kezdődött a program, majd egy kisebb körmenetet követően vonult be a 36 magyar csoport a lenyűgöző méretű székesegyházba, a Stephansdomba. A menetben színpompás népviseletű és öltözetű felvidéki, erdélyi, magyarországi résztvevők vonultak zászlókkal, megszentelésre váró kenyerekkel. Felemelő érzés volt részt venni a szertartáson, hallgatni és énekelni a himnuszokat. A mise után a püspöki palota udvarában részese volt mind a két kórus a különböző helyekről érkező csoportok színes kulturális műsorának. Az élményekkel teli nap a schönbrunni kastély csodálatos parkjában fejeződött be.

A szeptember balatonszepezdi csapatépítéssel kezdődött az énekkar és a klub tagjai számára. Énekléssel, sportolással, pihenéssel, a tábori élet minden szépségével telt el a négy nap, mely a padragi Borbála-szobornál bányásznapi megemlékezéssel fejeződött be.

Legfrissebb élmény a klubtagok és a népes nézősereg számára a Zenés esték sorozat szeptember 15-i programja, mely a Magyar dal napjához kapcsolódott. A Jubilate Női Kar és Németh Csaba magánénekes műsorában magyar népdalfeldolgozások, opera- és musicalrészletek, népszerű dallamok szerepeltek. Külön részt szenteltek Presser Gábor dalainak, akitől ez a nagyszerű kezdeményezés származik. A hangulatos estén a nézők is együtt énekeltek a fellépőkkel. Köszönet Bábics Valériának a gyönyörű Hamvas Béla-versért, melynek utolsó sora méltóan tükrözte érzéseinket: „Hisz olyannak látod a világot, amilyen Te vagy!”

Úgy gondolom, mindannyian gyönyörű dallamokkal és élményekkel lettünk gazdagabbak.

Pálosiné Nagy Katalin

Harmónia Klub, Ajka

Címkék#olvasói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!