Ajka

2017.02.26. 12:45

Csökkentenék a szakemberhiányt

Ez év elején alakult az UANT-CNC Oktató, Tanácsadó és Gépészeti Tervező Kft. azzal a céllal, hogy a városban kialakult szakemberhiány megszüntetésére, a kvalifikált, képzett, innovatív munkaerő biztosítására hatékony megoldást találjon.

Napló információ

A cég fő tevékenysége az oktatás, az oktatás szervezése, gyakorlati képzés biztosítása, a gépészet területén egy projektalapú tudásbázis kialakítása. E céghez kapott meghívást februárban az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola hatodikos osztálya.

A diákokat Újszászi Antal tájékoztatta
Fotó: Tremmer Tamás

A látogatás során Ujszászi Antal, a cég ügyvezető igazgatója tartott előadást a diákoknak, amelyen bemutatta a szerszámkészítő és a CAD-CAM informatikus szakmát, illetve ismertette a szakmatanulás jelentőségét.

Az előadás után a cég műhelyébe is betekintést nyerhettek a tanulók, ahol jelenleg 15 gépi forgácsolót és gépgyártás-technológiai technikust alkalmaznak tanulószerződéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!