Ajka

2016.05.01. 15:22

Csak a kitartó, szorgalmas munka, a becsület vezet célra

Két osztály diákjai búcsúztak ünnepélyesen iskolájuktól pénteken. Az Ajkai Szakképző Iskola Bercsényi Miklós tagintézményében három évet töltöttek a szakvizsgára készülők.

Tisler Anna

A köszöntőkben elhangzott, az iskola megadta az alapot ahhoz, hogy diákjai jó szakemberekké és jó emberekké válhassanak. Ahhoz, hogy az életben megállják a helyüket, nem csak ész, szív is kell.

Az ünnepségen részt vett Utassy István önkormányzati képviselő, Nagy Zoltán a szakképző igazgatója és Grósz István, a fenntartó Hit Gyülekezete képviselője.

A ballagók érzéseit, gondolatait a 11. osztályos Rákos Rebeka fogalmazta meg.

- Tavaly még mi ballagtattunk, és irigykedve néztük végzős társainkat, szinte el sem hisszük, hogy most mi állunk itt, bennünket ünnepelnek szüleink, társaink, tanáraink - fogalmazta meg Rákos Rebeka. - Hamar eltelt az egy év. Észre sem vettük.

A diákévek véget értek. Már csak egy lépés választja el a diákokat a céltól, a szakvizsga. Azt követően szétszélednek. Emlékeikben megőrzik az együtt töltött évek örömeit, sikereit, küzdelmeit, a barátságokat, a diákszerelmet. Számukra furcsa, hogy tanévzáró után nem a megszokott módon köszönnek el egymástól, hogy szeptemberben veletek ugyanitt. Ősszel már más közösség tagjai lesznek.

Tölgyesi Attila intézményvezető beszédében kifejtette, a szakmával rendelkező, dolgozó fiatalok maguk döntenek a saját dolgaikról. A döntés nem csupán jog, hanem felelősség is. A ballagást, a diákévek végét mindenki másképp éli meg. Van, aki úgy, hogy kinyílik előtte a világ, mások félnek az ismeretlentől. Az élet számos lehetőséget ad, amelyekkel tudni kell jól élni, okosan használni a megszerzett tudást, a kapcsolatokat, a képességeket. A becsület, a kitartás, a szorgalom az egyedül járható út. Az életben néha vannak olyan helyzetek, amelyek az útról letérést sugallják. Azokra nemet kell mondani. A diákok az iskolában védettséget élveztek, tudták, ha elbizonytalanodnak vagy segítségre van szükségük, bármikor fordulhatnak tanáraikhoz. Az életben a problémáikat maguknak kell megoldaniuk.

A tizedik évfolyam nevében Füredi Georgina búcsúzott.

- Menjetek még egyszer végig a tantermeken, a folyosókon, a számotokra kedves helyeken, nézzetek meg mindent jól, és vigyétek magatokkal emlékeitekben - fogalmazta meg Füredi Georgina. - Példaképek voltatok számunka, és reméljük,  mi is peldák leszünk az utánunk következőknek. Sajnáljuk, hogy szeptemberben már nem találkozunk, nem folytathatjuk a jóízű beszélgetéseket, nem követünk el együtt több diákcsínyt. Emlékeinkben megőrzünk benneteket.

Az ünnepségen három dalt énekelt a felnőttképzésben részt vevő Bajnóczy Szandra.

A Hit Gyülekezete nevében Grósz István megajándékozta a diákévek alatt jól teljesítő Szellem Tamást, Homlok Eriket, Kovács Zsófiát és Rákos Rebekát. Tölgyesi Attila jutalmat adott át a jó sportoló Kozma Bálintnak, a jó tanuló, jó sportoló Szellem Tamásnak, a jó tanuló, kiemelkedő  közösségi munkát végzett Fehér Márknak, a kiváló közösségi munkág végzett Kovács Zsófiának, Homlok Eriknek és Ungor Zoltánnak, a jó tanuló, példás magatartású Varga Szilárdnak.

Az ünnepség végén a ballagók az Örömóda zenéjére színes léggömböket engedtek a magasba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!