Ajka

2015.10.05. 12:45

Állatok világnapja az iskolában

Ajka - Kedvenc háziállataikat mutathatták be társaiknak az ajkarendeki Laschober Mária német nemzetiségi nyelvoktató általános iskola diákjai hétfőn, október ötödikén az állatok világnapja alkalmából.

Tisler Anna

Az ötletgazda, Töltl Zoltán a diákönkormányzatot segítő tanár kérdésünkre elmondta, hogy az idén először szervezték meg a programot. A cél az volt, hogy aki szeretné, óraközi szünetekben bemutathassa kedvencét, mesélhessen társainak arról, mennyi szeretetet, örömet kap tőle, hogyan kell gondozni, törődni vele. A gyerekek csak dobozban, ketrecben szállítható állatokat vihettek, amelyeket az órák alatt bezárhattak egy használaton kívüli teremben, nem hangosak.

Az első osztályos Ferenczi Zselyke a világnapra nagy zöld hernyót vitt üvegbe zárva. A kislánytól megtudtuk, hogy a szomszédja találta azt néhány napja. Neki megtetszett, és úgy döntött, megtartja azt. Szereti a kutyákat is, a nagymamájának van, azt eteti és gondozza. Szereti az állatos meséket, a kedvenc állata pedig a nyuszi, mert olyan aranyos.

Papp Károly és Mese, Ramasz Vanda Édennel és Cherryvel, Töltl Zoltán, Pákai Péter és Rezső, valamint Ferenczi Zselyke és a hernyó (Fotó: Tisler Anna)

Rezső, a tengeri malac nem értette, miért veszi őt körbe egyszerre annyi hangos gyerek, amikor otthon a háztartási helyiségben órákig egyedül van a ketrecében. Gazdája, a hetedikes Pákai Péter két éve gondozza őt. Rezső gyakorlott gazdihoz került, Péternek ő a második malaca. A fiúnak akváriuma is van sok hallal, valamint három kutyája, berni pásztor és spániel. Péter elmondta, szabad ideje egy részét állataival tölti. Meghálálják a gondoskodást, sok örömet, szeretetet kap tőlük.

Az intézmény tanára, Ramasz Vanda két kutyáját is bevitte a gyerekek örömére. Éden és Cherry jól tűrte a gyermekzsivalyt, a nyüzsgést. Papp Károly Mese nevű kedvence is tetszett mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!