Ajka

2015.11.29. 15:58

Advent az Agórán

Ajka – Vida István, a Jézus Szíve Egyházközség világi elnöke gyújtotta meg az adventi koszorú elsőgyertyáját az Agórán a november 28-án tartott ünnepségen.

Tisler Anna

Az ökumenikus adventi programot nyolcadik éve tartják a belvárosban. Az első gyertya meggyújtása előtt Bakos Frigyes esperes-plébános szólt az adventi időszakról, az ahhoz kötődő bűnbánat szükségességéről. A bűn az, ami elválasztja az embert Istentől. Advent a várakozás, a magunkba fordulás, a lelki megtisztulás időszaka.

Dr. Vida István gyújtotta meg az első gyertyát. Fotó: Györkös József

Az adventi koszorún a lila gyertya a bűnbánatot jelzi, a rózsaszín az örömet. Az ünnepségen a Jézus Szíve-plébánia közössége működött közre.

Advent minden szombatján 17.45 órakor lesz gyertyagyújtás. December ötödikén az evangélikus, tizenkettedikén a református gyülekezet tagjai, tizenkilencedikén a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola diákjai működnek közre az ünnepváráson.

Címkék#Ajka#advent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!