Ajka

2015.06.14. 18:45

A programozás rejtelmei a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán

Ajka/Veszprém - Középiskolás diákok kóstolhattak bele a programozás rejtelmeibe a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán egy 12 hetes szakkör keretében.

Szántó Renáta

A márciusban indult fakultatív foglalkozássorozaton, hetente másfél órás előadások alkalmával Smidla József, Ph.D hallgatótól sajátíthatták el a programozás és a játékírás alapjait az informatikakedvelő fiatalok. A Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói közül hárman éltek a lehetőséggel, hogy tudásukat ilyen irányban bővítsék. Nemes Enikő, Vincze Petra és Csákány Cintia is hasznosnak tartotta a kezdőknek hirdetett, ingyenes lehetőséget. A lányok elmondása alapján a csoport nagyon összehangolódott, ezért az informatikai szakember grátisz foglalkozásokat tartott a kurzus végén. - Mindenki jól érezte magát a szakkörön, vidám hangulatban teltek az órák és izgalmas információkkal lettünk gazdagabbak- foglalta össze tapasztalatait Cintia.

- A kurzus első részében a VisualBasic programnyelvével ismerkedtünk meg, melyhez kapcsolódóan látványos feladatokat kellett megoldanunk – emlékszik vissza az első órákra Enikő. -Április végétől pedig a DarkBasicPro-ban írtunk egyszerű játékokat, mely mindannyiunk számára hihetetlen élmény volt – meséli vidáman Cintia. A programozási szabályokon túl hasznos tippeket és játékötleteket is megosztott a szakember a diákokkal, akiknek a későbbiekben a forráskódok nem kötöttségeket vagy kellemetlenséget, hanem lehetőségeket jelentenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!