A közösség erejét az összefogás adja

2017. június 16., 09:30 szerző: Tisler Anna
komment
Ajka - Minden évben nyár elején képet kapnak az érdeklődők arról, hogy milyen gazdag a városban a civil élet.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Tizenhetedik alkalommal szervezte meg az Ajka és Térsége Civil Szervezetek Szövetsége a civil fesztivált június 10-én a civil házban. Köszöntőjében Heizer Ferenc elnök szólt arról, hogy a közösség ereje az összefogásban rejlik. A városban minden területen működnek egyesületek, az együttes taglétszámuk több ezer. Alakítanak klubot a kézimunkázók, a kézművesek, az alkotók, a sportolók, a nyugdíjasok. A szövetség és a város minden támogatást biztosít a működésükhöz.

A civil ház civil közösség programjában kiemelt szerep jut az egészséges életmódnak, a prevenciónak. Ezen a téren is minden korosztálynak szerveznek programokat. Az épület és a hozzá tartozó nagy terület kihasznált, ugyanis többek között hetente tart ingyenes vérnyomás és vércukor-mérést a Diabetesz klub vezetője, Mező Jánosné.


A Csingervölgyért Egyesület tagjai az iden is vállalkoztak a főzésre

Az egészséges életmódot, a mozgást népszerűsítő programok is gyakoriak, rendszeresen és sokan látogatják a NIA tánc, meridián torna, nyugdíjas torna, fitball, thai boksz, fit-boksz, jóga foglalkozásokat. A nemrég alakult BringAjka Kerékpárosok Sportegyesülete heti rendszerességgel tartja a házban az összejöveteleit. A mozgássérültek egyesülete is egyre többször szervezi ott a programjait, lövészversenyt, találkozókat.

Az Ajkai Technikai és Tömegsport Egyesület és a Robinson Egyesület sikeres lövész programokat, versenyeket, minősítő versenyeket rendez nemcsak a városban, hanem a térségben élők számára is. Nagy gondot fordítanak az utánpótlás nevelésre.

A házban működő mindhárom nyugdíjas klub rendszeresen szervez tagjai számára közösségépítő, programokat és segítenek a városi rendezvények lebonyolításában is. A házban nem csak a hobbycsoportok és sportolók találják meg a helyüket, hanem komoly érdekvédelmi tevékenység is folyik. Komoly igény mutatkozik az álláskeresőknek nyújtott segítségre, az önéletrajz, motivációs levél írásban, állásinterjúra felkészülésben.

Tisler Anna

2017. június 16., 09:30 szerző: Tisler Anna

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...