Ajka

2016.05.20. 17:35

A futás segíti legjobban a tanulásban

Ujszászi Péter, az ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény érettségiző tanulója sikeresen teljesítette az írásbeli feladatokat. Most felvételijére készül, utána az érettségi szóbeli tantárgyait ismétli át.

Penk Tímea

- Magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, informatika és angol nyelv szerepel az érettségi tantárgyaim között. Az Óbudai Egyetemre készülök, ipari termék és formatervező mérnök szeretnék lenni - mondta Ujszászi Péter.

A nyirádi fiatalember izgalmasnak találta ezt a pályát, mert művészi oldala is van, és szeret rajzolni. Kedveli a tollrajzokat, de a grafiton kívül különféle festékeket is kipróbált.

Ujszászi Péter szerint az a legjobb taktika, hogy naponta néhány órát tanul Fotó: Penk Tímea

- A csütörtöki rajz alkalmassági vizsga után kezdtem el a készülést a szóbeli érettségire. Szerintem az a legjobb taktika, hogy jól beosztjuk az időnket, és naponta rendszeresen néhány órát tanulunk. Ugyancsak okos gondolat, hogy több helyről szerezzük be az információkat, utánanézünk a tudnivalóknak több forrásból táplálkozva, erre az internet számos lehetőséget kínál - foglalta össze az érettségiző.

Péter nem használ táplálékkiegészítő szereket a gyorsabb agyműködés érdekében, vitaminokat és halolajkapszulát is csak télen szed. A teákat kedveli, de azokat a családja inkább betegségek esetén használja. Ujszászi Péter szüleivel és nagymamájával él, két bátyja Veszprémben dolgozik, Balázs fogorvos, András mechatronikai mérnök, mindketten a Bródyba jártak.

- Bár sportegyesületnek soha nem voltam tagja, hobbiszinten elkezdtem futni. Nemcsak érdemes, hanem meg is kell törni a tanulást
valami mozgással, mert nem egészséges egész nap egy szobában ülni - mondta a fiatalember. Beszámolt arról is, hogy időnként összegyűlnek néhányan, hogy az osztálytársak együtt tanuljanak. Ez a módszer főleg a szóbeli vizsgák előtt hasznos, különösen idegen nyelv esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!