Ajka

2016.02.16. 15:19

Fanni dubaji edzőtáborban volt

Ajka - Dubaji edzőtáborban töltött két hetet a Rája 94 Úszóklub versenyzője, Kun-Szabó Fanni.

Tisler Anna

Az országból 24 úszóreménység szállt repülőre január végén. Fanni, a Bródy gimnázium hetedikese, aki magántanulóként végzi tanulmányait, kérdésünkre elmondta, hogy a diákolimpián elért kimagasló eredménye miatt figyelt fel rá az úszószövetség. Fanninak, aki hétéves korától versenyszerűen úszik, ez volt az első külföldi útja.

- Edzőm, Farkas András mondta, hogy Hargitay András, a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás szövetségi kapitánya tájékoztatta őt arról, tanítványa is a kiválasztottak között van - mesélte a Naplónak Fanni.

- Csodálkoztam, alig akartam elhinni. Nagyon szép élmény volt. A két hét alatt sokat edzettünk, szabad időnkben kirándultunk. Csodálatos az ország, a táj. Feledhetetlen élményekben volt részem.

Kun-Szabó Fanni nagy tehetség, álma az olimpiai szereplés
Fotó: Tisler Anna

Fanni itthon Balatonfűzfőre jár edzeni naponta kétszer. Napirendje elég sűrű. Reggel öt óra előtt csörög az óra. Fél hat előtt már indul otthonról. Negyed héttől fél kilencig leúszik 7-8 kilométert, majd itthon egy edzőteremben egy órát erősít ifj. Farkas Andrásvezetésével. Utána bemegy az iskolába. Nem lenne neki kötelező, de így könnyebben készül fel a vizsgákra. Ebédel, majd fél kettőkor ismét edzésre indul.

A tizennegyedik évében járó úszóreménység céltudatos. Álma, hogy eljusson az olimpiára, de mint mondta, tudja, az csak keveseknek sikerül. Mindenesetre amit lehet, megtesz a cél érdekében. Jelenleg a 2014-es országos bajnoki címére a legbüszkébb. Tagja a korosztályos nemzeti válogatottnak és a Héraklész bajnokprogramnak is. Fanni édesapja, Kun-Szabó István kérdésünkre elmondta, hogy kislányukat hároméves korában íratták be úszni. A céljuk az volt, hogy biztonságosan mozogjon a vízben. Hamar kiderült, hogy Fanniban jóval több van. Hétévesen már versenyzett, sorra nyerte az érmeket. Onnantól nem volt megállás. A család azt is megtette, hogy Pápáról Ajkára költözzön azért, hogy a kislány látogathassa az edzéseket.

Most ismét költözés előtt állnak. Farkas András Győrben folytatja a munkáját, Fanni az édesapjával egy bérelt lakásba költözik. Ebben a szezonban még ajkai versenyzőként áll rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!