Ábrahámhegy

2017.08.06. 11:32

Evés-ivás, mulatozás az ábrahámhegyi bornapokon

Borban az igazság. Szokták mondani, de nem csak az igazság, hanem a vigasság is. A Bornapok igazságot és víg hangulatot is szolgáltatott. A nép az utolsó napokon is ugyanúgy mulat, mint hétköznap, talpalávalóból nincs hiány.

Smidhoffer Eszter

A hagyományos Bornapok programjai borversennyel kezdődtek július utolsó hétvégéjén, szerdán pedig a megnyitóval folytatódtak a sportpályánál, ahol több borház is kínálta portékáit. Kihirdettték a borverseny eredményét, köszöntőt mondtak a testvértelepülések, Dobruska és Miejska Gorka vezetői, valamint Vella Zsolt polgármester. Fellépett a Gerence néptáncegyüttes és Gaál Szabi. Másnap a futball torna után, már este a Why Not, és Dj Szasza zenélt. Augusztus negyedikén, pénteken a polgármesterek futballtornáját rendezték meg, latin zene, Kozmix koncert és diszkó biztosította a hangulatot.

Tungli Ádám családjával gyerekruhákat árul

Most, hétvégén is érdekes, színes programok, zenés mulatság fogadta a szórakozni vágyókat. Szombaton főzőversenyre várták az ide látogatókat, ahol sertés-, és pacalpörkölt is az asztalra került.  A programokat délelőtt a bála kupa nyitotta meg a focipályán, ahol Szlekovics Csaba immár második éve konferálta az eseményeket. A versenyekben három falu képviselte magát, Badacsonytördemic, Monostorapáti és természetesen Ábrahámhegy csapata. A feladatok között volt kötélhúzás, négyen négy ellen, bálagurítás, tűzoltó kocsi húzás. Ezenkívül volt még versenyfutás, amit nehezített, hogy félúton egy kis pohár fröccsöt kellett gyorsan lehúzni, majd visszafutni. A kiskorúak nem fröccsöt, hanem szódát kaptak. A sikeres megmérettetés után a Varázsceruza gyerekműsor szórakoztatta a kicsiket, nagyobbakat. Majd kora délután kiosztották az elkészült ebédet, pörköltöket, lecsós húsokat. Az estét egy pörgős néptánc nyitotta meg, később a Random Acoustic és a Mojito együttes zenélt. Éjfélkor kiválasztották az idei borkirálynőt, ami mára már hagyománnyá vált.

A monostorapáti és badacsonytördemici csapat küzd a győzelemért
Fotó: a szerző

Vasárnap a Magne B6 jazz zenekar, az Ezüst Kűkapu Táncegyüttes, a Big Mouse Band szórakoztatta a helyieket és a vendégeket. A borhetet pedig B. Tóth László poptarisznyája zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!