Hírek

2016.02.10. 19:50

Bennégett a házában egy férfi Ábrahámhegyen (frissítve)

A tragikus hírt Vella Zsolt polgármester közölte velünk megrendülten szerdán este. Mint mondta, a házban egyedül élt az ötvenes éveiben járó férfi, akit a tűzoltók holtan találtak az épületben.

Kovács Erika

– Szerdán este teljesen kiégett egy ikerház egyik fele, ahonnan a tűzoltók három gázpalackot is kihoztak – tudtuk meg Csépányi-Barczi Petra megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől. Mint elmondta, a tűzhöz az ajkai, a badacsonytomaji és a keszthelyi tűzoltók vonultak, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

A polgármester közölte még, a polgárőrök vették észre a tüzet, de ekkorra már a szomszédok is hívták a tűzoltókat, akik nagy erőkkel vonultak a helyszínre és a lángokat gyorsan megfékezték, így az nem terjedt át a szomszédos házakra és az ikerház másik felére.

A Veszprém Megyei Ktasztrófavédelmi Igazgatóság az alábbi tájékoztatást adta: Teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméter alapterületű családi ház Ábrahámhegyen a Honvéd utcában, szerda este. A helyszínre a badacsonytomaji, ajkai és keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak, valamint az oltásban részt vettek az ábrahámhegyi önkéntes tűzoltók is. A felderítés során a tűzoltók három propán-bután-gázpalackot épségben kihoztak az épületből.

Fotó: Veszprém Megyei Ktasztrófavédelmi Igazgatóság

A tűz oltását nehezítette, hogy az épület füsttel telítődött, és a lehulló törmelékek veszélyeztették a beavatkozó állomány testi épségét. A gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább az épület többi részére. A lángokat öt vízsugárral hosszas, megfeszített munkával eloltották. Az utómunkálatok során a tűzoltók egy elhunyt embert találtak az épület egyik helyiségében. A tűzeset kapcsán tűzvizsgálati eljárás indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!