Zirc

2017.05.12. 18:50

Vidám palacsinta-parti Zircen a Szent Bernát Idősek Otthonában

Palacsinta-partit szervezett a városi nyugdíjas klub a Szent Bernát Idősek Otthona lakóinak.

Müller Anikó Hanga

Néhány lelkes klubtag – Brevics Lászlóné irányításával – több mint kétszáz palacsintát sütött, melyeket barack-, eper-, bicske lekvárral, kakaós-, diós-, fahéjas cukorral, túróval töltve kínáltak.

– Örömet akartunk okozni, vidámságot csempészni az idős emberek életébe. Nehéz lenne az intézmény konyháján több mint hetven fő részére elkészíteni ezt a közkedvelt ételt, ezért gondoltuk, összefogással mi könnyebben megoldjuk, mondta Pék László klubvezető. Felhasználtak hat kiló lisztet, ötven tojást, hat liter tejet, a tölteléket és a hozzávalókat is a klubtagok ajánlották fel.

A nyugdíjas otthon tagjai rendszeres látogatásokat tesznek az otthonban, az alapításkor részt vettek az udvar parkosításában ágyásokat gondoznak a kiskertben és többször kedveskednek kis műsor összeállítással a gondozottaknak, Pék László kiállítása jelenleg is látható az intézményben.

A palacsinta feltálalása előtt Vadászné Józsefné Éva az Egyszer volt kofa vidám jelenetet adta elő, nagy tetszést aratva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!