Zirc

2014.06.21. 13:01

VI. Veszprém Megyei Szomszédolás Zircen

Zirc - A VI. Veszprém Megyei Szomszédoláson fellép többek között Kövi Szabolcs, Dévai Nagy Kamilla és a Litéri Szárazág Néptánc Csoport. A szervező Szomszédolásért Baráti Kör ezúttal is több ezer résztvevőre számít.

Varga Domokos Péter

A rendezvényt június 28-án, szombaton a Zirc melletti Három-hegyen tartják. Az egész napos rendezvénnyel gazdag programokat kínálnak a megye települései, civil szervezetei számára. Lehetőséget biztosítnak arra, hogy bemutatkozhassanak és megismerhessék egymás művészeti csoportjaik, hagyományőrzőik, előadóik. Kézműveseik, őstermelőik bemutathatják termékeiket, szakköreik, művészeti csoportjaik, iskoláik, civil szervezeteik értékeiket. A programok délelőtt 10 órakor kezdődnek. Délelőtt és délután lesz madarász séta a 40 éves Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel. Sor kerül emellett többek között solymászbemutatóra, rovásoktatásra egy mongol jurtában, gyerekeknek bűvész előadásra, lesz barantanya, rajz- és főzőverseny, valamint falusi stand up. Utóbbin szószátyár helyi sztárok lépnek fel.

A szervezők a szponzorok, támogatók pénzadományainak ötven százalékát dokumentált formában a zirci orvosi ügyelet sürgősségi eszközellátására fordítják.

Minderről a Szomszédolás Baráti Kör nevében Revóczky Renáta tájékoztatta a Naplót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!