Zirc

2014.06.29. 12:57

Szomszédolás hatodszor - Kő-leves és kenyérlángos

Hatodszor rendezte meg a Szomszédolásért Baráti Kör a Veszprém Megyei Szomszédolás rendezvényt, immár ötödször választották helyszínül a Három-hegyet.

Müller Anikó Hanga

A program ökomenikus áldással kezdődött, Huszár Lőrinc ciszterci atya és Vecsey Katalin református lelkészasszony közreműködésével. Ezt követően fellépett a lókúti Wildrosen dalkör, Kövi Szabolcs, Dévai Nagy Kamilla.

Baranta bemutató (Fotó: Müller Anikó Hanga)

Nagy sikert aratott a veszprémi barantások izgalmas, látványos harcművészeti bemutatója. Közben a bográcsokban rotyogott a gulyás, a vörösboros vadpörkölt, a töltött káposzta, a körömpörkölt és a kemencét is begyújtották, melyben szalonnával ízesített, cukkinivel megbolondított tejfölös, szalonnás kenyérlángos sült. A kő-leves főzőverseny első helyezettje a helyi nyugdíjas klub lett, nyereményük a Hotel Szarvaskút Kemencés éttermében elfogyasztandó vacsora.

A gyermekeket sok játékos feladat várta, volt akadályverseny - minden induló kapott valami apró díjat - halászat, zsákban futás, arcfestés, fafaragás, rovásírás tanítás jurtában, foci, lovaglás, harcművészeti eszközök bemutatás, bűvészműsor, mindez díjmentesen.

A gyerekeket sok játék, bemutató várta (Fotó: Müller Anikó Hanga)

Nagy érdeklődés fogadta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület interaktív módon színesített madárbemutatóját, Takács Ferenc pedig immár hagyományosan gyógynövény túrákat vezetett.

Kisült a kemencében a kenyérlángos (Fotó: Müller Anikó Hanga)

A jó hangulatot vásári komédia, gyermekprodukciók, ének, harmonikazene, nótacsokor, néptáncbemutató biztosította. Fellépett a Colombre band, a Hobby zenekar, a szertűznél pedig a bándi dobkör. A Szomszédolás sikeréhez húsz szervező és önkéntes segítők népes tábora járult hozzá, tájékoztatta lapunkat Kovács Zsolt, a szervező csapat tagja. Úgy véli, eredményes volt az idei program is, hiszen megmutatták, lehet tartalmas szórakoztatást nyújtani felülről kapott finanszírozás nélkül, összefogással.

Az adományok fejében kiosztott ételekből befolyt pénzösszeg és az egyéb felajánlások ötven százalékát a szervezők a zirci kistérséget ellátó háziorvosi ügyelet gépkocsija téli gumi vásárlására ajánlották fel.

Címkék#Zirc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!