Zirc

2014.03.25. 09:50

Ötvözik a technikákat

Zirc - A Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a zirci Reguly Antal általános iskola Köztársaság utcai épületében.

Kelemen Gábor

- Ahogy az iskola neve Szín-Vonal, úgy az alkotásokról is elmondhatjuk egytől egyig, hogy magasfokú, színvonalas alkotások - mondta köszöntőbeszédében Bácsiné Nyiri Éva, az általános iskola igazgató-helyettese.

A tárlatot Baranyai Zoltánné, a művészeti iskola igazgatója nyitotta meg. Elmondta, a diákok nemcsak festeni tanultak meg, hanem bátran ötvözik a különböző grafikai és festői technikákat, sajátos jelrendszert alakítottak ki, történeteket, érzéseket, gondolatokat tudnak kifejezni. Az egyik legeredményesebbnek nevezte a badacsonytomaji székhelyű iskola zirci tagozatát. Gurobi Bernadett, a csoport vezetője arra is megtanította a gyerekeket, hogyan tudnak maguknak használati tárgyakat, így például táskát, tolltartót, kispárnát készíteni - tette hozzá. A nemrég nyílt kiállításon a sok szép színes rajz, festmény mellett tűzzománcok, kinyitható térbeli mesekönyvek tárulnak a látogatók elé, a falat pedig különleges technikával készült textilek díszítik. Az igazgatónő kiemelte, hogy a kiállítók között van óvodás is, egyben arra biztatta a szülőket, hogy minél korábban írassák be gyermeküket a művészeti iskolába.

A kiállító diákok és szüleik hallgatják Baranyai Zoltánné igazgatót (Fotó: Kelemen Gábor)

Lingl Zoltán, az általános iskola igazgatója egy-egy szál virágot nyújtott át a művészeti iskola vezetőinek áldozatos munkájukért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!