Zirc

2013.07.31. 22:00

Az év rendőre örül, ha segíthet

Az önkormányzat 2012. év Zirc Város Rendőre elismerő oklevelet adományozott Papp Gyula rendőr zászlósnak.

Müller Anikó Hanga

Huszonhat éve lépett a rendőrség kötelékébe. Szakmája vegyész. Amikor megszűnt a Péti Nitrogénműveknél az üzem, ahol dolgozott, jelentkezett rendőrnek. Sikeres alkalmassági vizsga után Veszprémben kezdett, 1990. április elseje óta pedig a zirci rendőrőrs állományába került. Körzeti megbízott, három falu, Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop és Csesznek közbiztonságáért felel. Intézi a lakosság ügyes-bajos dolgait, felügyeli a közrendet és a közlekedést, bűnügyekben nyomoz. Iskolarendőri feladatokat lát el Bakonyszentkirályon.

Jól ismerik a környéken, hiszen a szomszédos Bakonyszentlászlón él családjával, egy fia és egy lánya van. Huszonnégy éves fia szintén Zircen rendőr, most a rendőr-tiszti főiskolára készül.

Papp Gyula rendőr zászlós (Fotó: Müller Anikó Hanga)

A kitüntetett rendőrnek élménydús az élete, sok izgalom részese volt. Kérdésünkre, hogy melyik a legemlékezetesebb eset, elmondta, a 90-es években egy kis bakonyi faluban nagy port vert fel egy gyilkosság, melynek elkövetője egy 14 éves kislány volt. Nevelőapját szúrta le, az apa agresszív volt, gyakran bántalmazta családját, zaklatta nevelt lányát. A lány a tragédia megtörténtekor védekezésként maga elé tartott egy nagykést, amibe a férfi belerohant. Egy pannonhalmi törzszászlós kollégával nyomoztak, környezettanulmányt készítettek. Megható volt Papp Gyula számára, amikor a tárgyalás után a kislányt nem ítélték el a bírónő elmondta, kiváló, minden részletre kiterjedő rendőri jelentés alapján dolgozhattak. A lány pár évvel ezelőtt megszólított az utcán, megköszönte, hogy szabadlábon van, elmondta, ezt nekem köszönheti. Ennek kapcsán is vallom, nem minden a büntetésről szól fogalmaz az év rendőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!