Zirc

2014.10.15. 15:50

Örökzöld slágerekkel a sérült emberekért

Zirc - Jótékonysági estet tartottak a közelmúltban, a bakonyi kisvárosban, melynek bevételét sérült emberek megsegítésére ajánlotta fel a szervező Pilka Sándor helyi énekes.

Müller Anikó Hanga

Pilka Sándor felkereste a Segítő Kezek Zirc Alapítványt az ötletével, miszerint örökzöld slágerekből összeállított dalestet szervez. Egyetlen célja a segítő szándék volt, jó érzéssel tölti el, ha elesett embereket támogathat, mondta. A belépés ingyenes volt, a résztvevők adományozhattak a nemes célra. A közhasznú alapítvány Zirc és a kistérségben élő pszichiátriai, értelmileg sérült betegek, vakok, gyengén látók, mozgáskorlátozott gondozását, rájuk való odafigyelést tűzte ki céljául, 1998. évi megalakulásakor. Az alapítvány képviselője, Nagyné Fáró Katalin örömmel fogadta a kezdeményezést. Kicsit meglepte, mert szervezetük fennállása óta jótékonysági estet nem szerveztek a megsegítésükre. Az esten több mint húszezer forint gyűlt össze, melyet az ötletgazda főszervező, az est fellépője adott át Nagyné számára a Segítő Kezek Házában, aki elmondta, az összeget a sérült gondozottak karácsonyi estjének megrendezéséhez használják fel.

Pilka Sándor átadja a dalest bevételét Nagyné Fáró Katalinnak (Fotó: Müller Anikó Hanga)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!