Zirc

2013.06.03. 14:41

Nagy kincsünk a béke

A kommunista diktatúrában Gulágra elhurcoltak, Hortobágyra kitelepítettek, haláltáborokba internáltak, valamint a szülőföldjükről elűzött németek és magyarok tiszteletére állított emléktáblákat a hősök emlékművén a Zirci Országzászló Alapítvány.

Kelemen Gábor

– A katonahősök tisztelete a nemzetépítés egyik alappillére kell, hogy legyen. Az egyszerű közvitézektől a legendás hadvezérekig számos példaképpel rendelkezünk, akik cselekedeteikkel igazolták bátorságukat, nemzetük és bajtársaik iránti elkötelezettségüket – mondta beszédében Talabér Márta országgyűlési képviselő, aki az alapítvány vezetőivel, Máj János elnökkel és Bittmann Károly titkárral közösen leplezte le az emléktáblákat.



Dékány Sixtus apát megáldotta az emlékműre helyezett emléktáblákat. Talabér Márta térségünk országgyűlési képviselője a béke megbecsülésének fontosságára figyelmeztetett beszédében (Fotó: Kelemen Gábor)



A képviselő asszony arra is felhívta a figyelmet, meg kell becsülnünk, hogy háborúktól mentes helyen élhetünk. A fiatalokat nap, mint nap eléri a médiából és az internetről érkező erőszak, de a valóság eltér a virtuális világtól, a valódi háborúk valódi áldozatokat követelnek, és nem lehet egy gombnyomással semmissé tenni azt, ami megtörtént. Évente egyszer el kell mennünk a hősök emlékművéhez, a sírokhoz emlékezni, fejet hajtani és figyelmeztetni magunkat és másokat, hogy a béke milyen nagy kincs – mondta Talabér Márta.

Az emléktáblákat megáldotta Dékány Á. Sixtus ciszterci főapát, verset mondott Juhász Antal, a Zirci Országzászló Alapítvány nevében Egervölgyi Dezső köszöntötte a megjelenteket. Az ünnepség végén Talabér Márta országgyűlési képviselő asszony virágot, az emlékező szervezetek koszorút helyeztek el a hősök emlékművénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!