Zirc

2014.09.08. 13:25

Kristálytiszta hangzás

Zirc - Emlékezetes, szívet-lelket melengető koncertet adott a bazilikában a debreceni Canto Armonico kórus.

Müller Anikó Hanga

A dalosokat Nagy Lénárd ciszterci szerzetes köszöntötte. Különleges élményt ígért, mert a legszebb hangszer, az emberi hang szólal meg, mondta. A tizenöt tagú csoport felének zeneművészeti főiskolai, egyetemi karvezető végzettsége van. Túl vannak a kétszázadik fellépésen, bemutatkoztak a norvég királyi család előtt, Olaszországban megnyerték a profi kategóriájú kórusok versenyét, de énekeltek Párizsban is. Őszinte megilletődöttséggel állt a pódiumra Zsengellérné Varga Valéria aki férjével, Zsengellér Tiborral a kórus motorja - , mert itt született Zircen, és a koncerten jelen volt édesanyja, volt tanárai, barátai, az utcabeliek. Elmondta, legszívesebben templomokban lépnek fel, ez gondolkodásuk indíttatása. Műsoruk három mottóra épült: Jöjjetek választottak, Életünk csak árnyék a Földön, és Légy vezérünk és oltalmunk.

Vezényeltek: Soltész Éva, Gáll Péter, Kiss Csaba és Tóth Donát. A közönség soraiban ült Kővári Péter orgonaművész, akit a közelmúltban kért fel a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság, karnagyának. Szívből jövő éneklés, kristálytiszta hangzás, csengő lezárások így értékelte a szakember a profi kórus teljesítményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!