Zirc

2014.04.18. 16:35

Kosár a városnak

Zirc - A húsvét alkalmából virágokkal díszített óriás vesszőkosár készült a város központjában a ciszterci apátság előtti zöldterületen.

Horák János

A Bakony Szíve Turisztikai egyesület kezdeményezésére, Kovács Eszter koordinálásával készült el a Rákóczi téren az ünnepi látványosságnak számító óriás kosár. Az attrakció elkészüléséhez hozzájárultak a Békefi Antal Városi Könyvtár és Művelődési Ház dolgozói, a Reguly Antal Népművészeti Múzeum és Népművészeti Alkotóház kosárfonó tanfolyamának tagjai, a Zirci Városüzemeltetés Nonprofit Kft. és a HM Verga Zrt.

Gyorsan népszerűvé vált a gyermekek körében a város központjában felállított óriás vesszőkosár (Fotó: Horák János)

A kosár további díszítéséhez Pék László járult még hozzá, a vesszőből font óriás húsvéti nyulával. A nagyhét elején pedig a gyerekek a művelődési ház által szervezett játékos húsvétoló keretében a kézműves foglalkozások és játékok mellett tuskókat festhettek ki nyuszinak, amiket két nappal később a kalandos Föld napjáról visszatérő túrázók helyeztek a város óriáskosara köré.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!