Zirc

2014.09.22. 16:40

Kinyit a tanuszoda

Zirc - Szeptember közepétől, több hónap szünet után újra kinyit a tanuszoda, melyet kétévi üzemeltetés után az Erzsébet kórháztól a Zirci Városüzemeltetés Nonprofit Kft. vesz át.

Müller Anikó Hanga

A társaság hat éven át volt gazdája a létesítménynek, 2011 előtt, ezt követően került az egészségügyi létesítmény fenntartásába. Az önkormányzat döntése értelmében a képviselőtestület hatmillió forint támogatást szavazott meg év végéig, tájékoztatta a Naplót Schreindorfer Károly ügyvezető. Az összeg a tervezett bevételek mellett a bérek, és egyéb dologi kiadások fedezetére szolgál. A rövid nyári szünet alatt elvégezték a nyitáshoz szükséges technikai teendőket, átvizsgáltatták a kazán vízterét, megjavíttatták a nitrogéngáz riasztót, egészségügyi meszelést végeztek, az ÁNTSZ pedig a víz laborvizsgálatát. Munkába állt az új személyzet is.

Az általános iskolások a testnevelés óráikon veszik igénybe a medencét. A cél, hogy a felnőttek is minél többen használják (Fotó: Müller Anikó Hanga)

A nyitva tartást az elmúlt kétévihez képest meghosszabbították, hétfőtől péntekig reggel héttől este nyolcig, szombaton délután kettőtől nyolcig folyamatosan várják az úszni, szaunázni vágyókat, vasárnap zárva tartanak. Örvendetes, hogy a közeljövőben a helyi nagycsoportos óvodások szervezett keretek között járnak majd a tanuszodába, az általános iskola elsőtől hatodik osztályba járó diákjai számára pedig a testnevelés óráikon veszik igénybe a medencét. Remélhetőleg a kistérség iskolái is élnek majd e lehetőséggel.

Az ügyvezető hangsúlyozta, olyan gazdái akarnak lenni a létesítménynek, hogy ne kelljen pénzügyi gondok miatt bezárniuk december 31-én. Számítása szerint, ha a kisváros minden lakója egy évben egyszer meglátogatná a tanuszodát, ez a létesítmény életének meghosszabbítását, a biztonságos fenntartását jelentené.

Legyen elég pénz a folyamatos üzemeltetésre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!