Zirc

2014.02.25. 18:25

Arab sejkek, indiánok és törpök a Bakonyban

Nem kell Velencébe utazniuk a zircieknek egy kis karneváli hangulatért. Jelmezt öltött, maszkot húzott a fél város a minap.

Kelemen Gábor

Zsúfolásig megtelt a Reguly szakképző iskola tornacsarnoka a IV. Zirci Farsangoló Bálon, amelyet a városi önkormányzat, a könyvtár és művelődési ház, a Zirci Országzászló Alapítvány, valamint a zirci német nemzetiségi önkormányzat közösen szervezett.

A bált a Magas-Bakonyi sánta indián törzs főnöke, Ottó Péter polgármester nyitotta meg. Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, a rendezvény fővédnöke huszáregyenruhában lépett a színpadra. Külön köszöntötték Talabér Márta országgyűlési képviselőt, aki megtisztelte jelenlétével Zirc város farsangját.

Talabér Mártát, dr. Kovács Zoltánt még könnyű felismerni a képen, Ottó Péter polgármestert már nehezebb, ő az indián. A sejkekről pedig most lerántjuk a leplet: Wolf Ferenc (Bakonyoszlop), Csillag Zoltán (Bakonyszentkirály) és Busz János (Pénzesgyőr) polgármesterek. (Fotó: Kelemen Gábor)

A piknikező pár nem más, mint Piroska és a farkas. Mint látható, Piroska készült, különböző húsféleségekkel rakta meg kosarát, hátha farkaséhes lesz... (Fotó: Kelemen Gábor)

Lúdas Matyi nagyon jó maskara volt, mert a mai napig nem tudni, ki bújt meg benne. (Fotó: Kelemen Gábor)

A Hupikék törpikék tündérkéje, Törpilla és a szép indián lány is megőrizte inkognitóját (Fotó: Kelemen Gábor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!