Zirc

2014.11.26. 14:37

Karácsonyi csomagot és tűzifát kapnak a rászorulók

Jótékonysági délutánt szervezett a helyi Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoport és a római katolikus plébánia a Ciszterci Látogatóközpont Gobelin-termében.

Müller Anikó Hanga

Huszár G. Lőrinc plébános atya megnyitójában Szent Erzsébet tragikusan nehéz életéről beszélt, aki ennek ellenére mégis boldog tudott lenni. Élhetővé, vidámmá akarta tenni maga körül az életet, a világot. Tudta, hogy az áldozatból élet fakad, az önzésből pedig halál, nem csupán a feleslegét adta oda, hanem mindenét, mondta. Hangsúlyozta, a karitász csoport tagjai is névadójuk nyomába lépve ezt akarják tenni.

Nagy N. Lénárd ciszteri atya műsorközlő a Zirci Városi Vegyeskórust kéri fellépésre (Fotó: Boross László)

A jótékonysági délutánon az érdeklődők zsúfolásig megtöltötték a Gobelin-termet (Fotó: Boross László)

Az ünnepi műsorban közreműködtek: Kuti Panna és Palánkai Hanna furulyán, Kuti Gergő trombitán, Detre Csongor, Klein Vivien, Stenger Katalin, Ulrich Anna Csenge prózával, Petus Mónika és Szentkereszti Judit népdalokkal. Fellépett még Heinczinger Miklós énekes, muzsikus, a Misztrál együttes tagja és a Zirci Városi Vegyeskórus Géring Klára vezényletével. Ulrich Józsefné karitászos csoportvezető meghatódva mondott köszönetet a szereplőnek, a résztvevőknek a támogatásért és mindenkit meghívott a karitászos tagok által készített süteményekből rendezett szeretetkínálásra. Az adományokból összejött százhúszezer-kilencszáz forintot a rászoruló családok karácsonyi csomagjainak tartalmára és tűzifára költik. A jótékonysági rendezvényen jelen volt Ottó Péter polgármester, Zagyva Richárd, a Veszprém – Főegyházmegye Karitász igazgatója, fővédnök pedig Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete volt.

Címkék#Zirc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!