Zirc

2013.11.24. 12:31

Jótékonysági délután Zircen

Zirc - Sikeres jótékonysági délutánt rendezett a ciszterci apátság Látogatóközpontjának Gobelin termében a plébánia Árpádházi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoportja. Céljuk, a bevételből a rászoruló családok támogatása.

Fővédnöknek Mádl Dalmát, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövetét kérték fel.

Huszár Lőrinc plébános atya megnyitójában elmondta, az önkéntesekből álló szervezet nem tudja megoldani a társadalom gondjait, a munkanélküliséget, az eladósodást, a családok szétszakadását, de hozzá tud járulni a bajok orvoslásához. Fő feladata segíteni a bajban az elesetteket, erősíteni a társadalmi együttérzést. Mottójuk: „Jót tenni jó". Ez gondolatot elevenítette meg Tamás István Árpádházi Szent Erzsébet című versével Ulrich Anna Csenge.

Az igényes kulturális műsorban zongorán közreműködött Kapitány Luca Anna, Dobos Csanád, Kapitányné Vadas G. Zsuzsa, Kapitány Dénes, Ulrich Anna Csenge, fellépett a zirci Rapszódia Kórus, a Zirci Városi Vegyeskórus és a Veszprém Városi Cigányzenekar. A fellépőket vastapssal és visszahívással köszöntötte a népes közönség.

Ulrich Józsefné, a Karitász csoportvezetője köszönetet mondott a szereplőknek, az adományozóknak, elmondta, a befolyt bevételből - száznegyvenezer forint gyűlt össze - a rászoruló családok karácsonyát teszik gazdagabbá, ünnepi csomagokat és tűzifát juttatnak számukra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!