Zirc

2013.06.10. 16:55

Igazi élményt varázsoltak a gyerekeknek Zircen

Ugyan városi gyermeknapnak hirdette a rendezvényt a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB, de végül kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményt jelentett ez a nap.

Varga Domokos Péter

Az intézmény munkatársától, Encz Ilonától megtudtuk, a "kreatív Fáy utcai" programok aszfaltrajzversennyel és a tanuszodai vizes játékokkal indultak. Még délelőtt érkeztek meg a "Doktor Mancsok", a terápiás kutyák, bemutatójuk lebilincselte a gyerekközönséget.

Kora délután az Alkotmány u. 14-ben nyitotta meg kapuit a játékos művelődési ház. Ennek keretében a Zirc Városi Ifjúsági Fórum jelmezbe bújt tagjainak vezetésével hangulatos játékok mozgatták meg a gyerekeket és a szülőket az épületben és a mellette lévő játszótéren. A fórumosok, a Zirc Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ Gyermekjóléti Szolgálatának munkatársai, a III. Béla Gimnázium és az általános iskola önkénteseinek segítségével kreatív kézműves foglalkozások, arcfestés, kvízjáték várta a családokat.

A művelődési ház óvodás néptáncosai a jelenlévők bevonásával kitáncolták, majd a tűzoltók segítségével kidöntötték város májusfáját (Fotó: Kertész Milán)

A művelődési ház parkolójában a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság és a zirci rendőrőrs tartott technikai bemutatót, ahol az autókat és a felszereléseket is ki lehetett próbálni. A délután folyamán Dékmárné Forgács Zsuzsa és Kreutz Károly vezetésével a művelődési ház óvodás néptáncosai a jelenlévők bevonásával kitáncolták, majd a tűzoltók segítségével kidöntötték a város májusfáját.

A városi gyermeknapot szervező művelődési ház és a közel 50 önkéntes közreműködő felnőtt és diák animátor nagy örömmel foglalkozott – a rossz időjárás ellenére is – közel kétszáz részt vevő gyerekkel és az őket kísérő szülőkkel, nagyszülőkkel – értékelte az eseményt Encz Ilona.

Az esősre forduló idő miatt a „Kalandos pintérhegyi parkerdő” játékait is a művelődési házban rendezték meg, így az akadályversenyt is a tanösvénynek kinevezett klubteremben. Természetismereti feladatokkal készült a Bakonyi Természettudományi Múzeum, kiállítással, régi bányász- eszközök bemutatásával, kipróbálásával egybekötött kérdéseket hozott a Dudari Bányász Nyugdíjas Szakszervezet, a Reguly Általános Iskola diák- önkormányzata sportos feladatokkal várta a gyerekeket. Eközben az intézmény előtt Wolfné Litter Bea vezetésével zajlott a hagyományőrző pünkösdi királyság játék, amelynek végére pünkösdi királya is lett a zirci gyermeknapnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!