Zirc

2013.06.10. 16:31

Idén Ringhoffer Zoltán lett Zirc tűzoltója

Önkéntesként, egyesületi tagként ismerkedett meg a tűzvédelemmel Ringhoffer Zoltán. Hivatásosként jónéhány elismerés birtokosa.

Varga Domokos Péter

Ringhoffer Zoltán tovább gyarapította a kitüntetései számát. A vörösiszap-katasztrófa elhárítása, valamint a mentés során tanúsított kimagasló helytállásáért kapott Miniszteri Elismerő Oklevél és a Veszprém Megye Tűzvédelméért Bronz-fokozat után a 2012. év Zirc Város Tűzoltója címet is viselheti Ringhoffer Zoltán.

Több mint tíz éve aktív tagja a tűzvédelemnek, amivel még a Nagyesztergári Tűzoltó Egyesületben ismerkedett meg. Az egyesületi évek alatt megszerette, és már akkor szinte hivatásának tekintette a másoknak való önzetlen segítségnyújtást. 2007-ben lépett be a zirci tűzoltósághoz, ahol gépjárművezetői és tűzoltói beosztást lát el. Rátermettsége és szakmai tudása elismert az állománynál. Nyugodt, megbízható, családszerető ember. Példás a magatartása, nem volt panasz a munkájára az elmúlt hat év alatt. Határozott személyiség, aki a szakmához való hivatástudatát többször bizonyította.

Ottó Péter polgármester adta át Ringhoffer Zoltánnak a Zirc Város Tűzoltója elismerést. Az előtérben Sümegi Attila jegyző (Fotó: Kelemen Gábor)

2011-ben a vörösiszap-katasztrófa elhárítása, valamint a mentés során tanúsított kimagasló helytállása elismeréséül Pintér Sándor belügyminisztertől vehetett át elismerő oklevelet, egy évvel később pedig Németh Tamás tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tüntette ki a tűzvédelemben végzett kiemelkedő teljesítményéért.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete májusi ülésén a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság elnökének javaslatára a Zirc Város Tűzoltója elismerést a 2012-es évre vonatkozóan Ringhoffer Zoltánnak ítélte. A méltatást Ottó Péter polgármester ismertette, majd átadta a kitüntetésért járó oklevelet a tűzoltó részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!