Zirc

2017.02.26. 16:10

Háziorvosi ügyeletről és buszról döntöttek - Biztonságos és olcsóbb szolgáltatást várnak

Zirc - A város képviselő-testületének februári ülésén 1,13 milliárd forint összegben elfogadták az önkormányzat 2017. évi költségvetését, illetve az erről szóló rendelet.

Napló információ

A képviselő-testület kinyilvánította azon szándékát, hogy 2018. január 1-jétől 2020. december 31-éig a kötelező feladatai körébe tartozó központi háziorvosi ügyelet külső közreműködő bevonásával történő ellátását megpályáztatja. A pályázati kiírás összeállításában alapvető szempont, hogy Zircen az ügyeleti időben folyamatosan legyen jelen az ellátást biztosító személyzet, a feladatellátás biztonsága, helyben történő elérhetősége ne szenvedjen csorbát, valamint a jelenleginél kedvezőbb önkormányzati finanszírozás mellett legyen működtethető.

A zirci járás területén központi háziorvosi ügyeleti feladatellátásában érintett önkormányzatok képviselő-testületeit felkérik, hogy 2017. március 16-áig hozzanak döntést arról, kívánnak-e csatlakozni a képviselő-testület által indítandó pályázati eljáráshoz oly módon, hogy a Zirc Városi Önkormányzat a nevükben ajánlatkérőként járjon el és a pályázati eljárással kapcsolatos döntéseket meghozza.

A képviselő-testület arról is döntött, hogy a menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés 2016. I-III. negyedéves gazdálkodási adatai alapján az üzemeltetési veszteség támogatására 1,5 millió forintot átad a szolgáltató részére. Másik napirend keretében a testület foglalkozott a helyi járat önkormányzati működtetésével is.

Arról már korábban döntöttek, hogy a személyszállítási közszolgáltatás legkésőbb 2017. június 1. napjától a Zirci Városüzemeltetés Nonprofit Kft. üzemeltetésében valósul meg.

A képviselők elfogadták a működtetéshez szükséges költségkalkulációt és döntöttek, hogy egy darab, jó állapotban lévő városi autóbuszt szereznek be. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel kötött szerződés április végén felmondják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!