Zirc

2014.07.14. 15:20

Francia adomány

Zirc - Egy francia humanitárius szervezettől újra adomány érkezett az Erzsébet Kórház és Rendelőintézetbe.

Müller Anikó Hanga

Az elzászi Mulhouseben működő Philadelphie keresztény gyülekezet hetedik alkalommal juttatott értékes küldeményt az egészségügyi intézménybe, a Zirci Bérea Pünkösdi Gyülekezet közvetítésével, tájékoztatta a Naplót Földesi Tamás lelkipásztor. Elmondta, a kapcsolat 2006 óta él, kórházakból, gyógyszergyártó cégektől gyűjtik össze a szállítmányt, melyet önkénteseik csomagolnak, ellenőrzik és készítik elő a szállításra, s annak költségét ugyancsak magukra vállalják.

A francia adományokat Varsányi Attila gazdasági, Valler Ilona ápolási igazgató, valamint Földesi Tamás lelkipásztor vette át (Fotó: Müller Anikó Hanga)

A francia szervezet csak olyan helyekre juttat ajándékot, ahol működik helyi pünkösdi gyülekezet, mert vallják, a keresztény hit összeköti őket, s nem csak prédikálni kell, hanem kézzel fogható formában is segíteni. Áprilisban küldöttségükkel bejárták az Erzsébet kórházat, egyeztették a vezetéssel, mire lenne leginkább szükségük a gyógyító munkához.

A húsztonnányi adomány steril műtéti szetteket, infúziós szerelékeket, kötszereket, kötszerrögzítőket, betegalátéteket, gumikesztyűket tartalmaz, mondta el lapunknak kérdésünkre Valler Ilona ápolási és Varsányi Attila gazdasági igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!