Zirc

2014.07.14. 15:20

Értéket adnak az életnek

Zirc - A városházán ünnepélyes keretek között adta át Zirc város önkormányzata a Zirc Város Közszolgálatáért kitüntetéseket.

Kelemen Gábor

Nem maradt üres szék a teremben, eljöttek a kitüntetésben részesülők hozzátartozói, barátai, kollégái, hogy együtt éljék át azokat a pillanatokat, amelyek a sok éves áldozatos munka elismerésének jegyében születtek meg.

A Zirc Város Közszolgálatáért kitüntetés évente öt kategóriában adható a város területén működő helyi önkormányzat, az önkormányzati társulás fenntartói, feladat-ellátási körébe tartozó szakmák, hivatások azon képviselőinek, akik kimagasló munkájukkal vagy egész életművükkel elismerést szereztek, és ennek révén a város értékeit növelő eredményt értek el, hozzájárulva Zirc hírnevének öregbítéséhez is.

Az egybegyűlteket Palkovics Jánosné titkársági referens köszöntötte, majd a javaslatok alapján egyenként méltatta a kitüntetésben részesülő személyeket.

Zirc Város Közszolgálatáért kitüntetésben részesültek, balról jobbra: Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde (Mühlbauer Zsuzsanna, az intézmény képviselője), dr. Gelencsér Mária, Kiss Istvánné, Tehel Erzsébet, Petrovics Ilona, Dobosné Lipp Valéria, Simon Lajosné és Rechner Tiborné (Fotó: Kelemen Gábor)

 

Zirc Egészségügyéért kitüntetést vehetett át dr. Gelencsér Mária gyermekorvos, Kiss Istvánné körzeti ápolónő és Petrovics Ilona védőnő. Zirc Szociális Ellátásért kitüntetésben részesült Tehel Erzsébet, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ szociális gondozója. A Zirc Város Tisztviselője kitüntetést Dobosné Lipp Valéria pénzügyi ügyintézőnek, Rechner Tiborné anyakönyvvezetőnek és Simon Lajosné ügykezelőnek ítélte oda a képviselő-testület. A Zirc Város Közoktatásáért kitüntetést a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde közössége kapta, a díjat Mühlbauer Zsuzsanna vezető-helyettes vette át.

Az ünnepségen közreműködött a Zirci Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág csoportja, Tarcsay Beáta, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanára és dr. Benczik Ágnes Adrienn gyermekorvos, aki verssel köszöntötte az elismerésben részesülőket.

Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk - idézte Márai Sándort pohárköszöntőjében Ottó Péter polgármester. A szolgálat és az emberek közötti kapcsolat megnyilvánulása az, amely ténylegesen értéket adhat az életünknek. A szolgálat több mint munkavégzés, azokat külön tisztelet illeti meg, akik hivatásuknak tekintik a köz szolgálatát - mondta a városvezető.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!