Zirc

2014.07.03. 10:15

Baba-mama klub Zircen

Zircen a kismamáknak, anyukáknak nem kizárólag a játszótéren van lehetőségük tapasztalatot cserélni.

Rottenbücher Helga közreműködésével ismételten útjára indult a helyi Baba-mama klub. Az Ifjúsági Házban a kicsik a közös labdákkal, autókkal játszanak, motoroznak, csúszdáznak, miközben az anyukák aggodalmaikat, benyomásaikat osztják meg egymással. A tartalmas beszélgetések mellett érdekes programokkal színesednek az összejövetelek. A felnőttek örömére tartott akupresszúrás és védőnői előadásokon túl a csemeték is örülhettek, hiszen játszhattak terápiás kutyákkal, kóstolgathatták a frissen készült gyömbéres és bodzás frissítőket, sőt, a jógabemutatón aktív résztvevők lehettek.

A klub vendége volt a népszerű kismamablog szerzője, Vida Ágnes babapszichológus. A kétgyermekes édesanya ismert babalélektani szakértő, rendszeresen publikál saját portálján, illetve különféle neves honlapokon. Hat éve jelent meg első könyve, az Álomba ringató praktikák, amit aztán több új kötet is követett. Legutóbbi műve, az Anyapszichológia a friss édesanyák lelki problémáira hivatott válaszokat adni.

A zirci Ifjúsági Házban működik a baba-mama klub, ahol az anyukák kicserélhetik tapasztalataikat (Fotó: Szabó Erzsébet)

 

Az előadás fő irányvonalát is ez a mű jelentette. Vida Ágnes elmondta, hogy a nőket érintő elvárások már kisgyermekkorban kezdődnek, a megfelelési kényszer az, ami a lányoknál erőteljesebb, és mindez kamaszkorban, majd később felnőttként sem változik. Ez a kényszerűség anyaként tovább fokozódik, főleg akkor, amikor a friss anyuka nem tudja eldönteni, a sok jó tanács és praktika közül melyiket lenne ildomos megfogadnia.

A szakértő szerint a legtöbb problémát egy kis öleléssel, simogatással, összebújással, némi türelemmel orvosolni lehet, és feltétlenül fontos, hogy ne gondoljuk túl a dolgokat, mert az már a cselekvés rovására mehet.

A közeljövőben vendégként érkezik a klubba zenetanár, fogorvos, mentőápoló, illetve egy szakértő, aki a gyermek számára fontos vitaminokról fog beszélni.

Szabó Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!