Zirc

2012.10.16. 04:02

Átszervezték a kulturális intézményeket

Zirc - Átszervezték a városban a művelődési intézményeket, az ifjúsági házat a művelődési ház és könyvtárhoz csatolták, ugyanakkor leválasztották róla a tourinform irodát.

Varga Domokos Péter

Erről Vörös Kálmán alpolgármester tájékoztatta lapunkat. Megtudtuk tőle, a képviselő-testület a nyáron hozta meg a döntését, a határozat szeptember 11-én lépett hatályba. Az összevonástól az ellátás racionalizálását várják, mivel így mobilabbak lesznek az emberek, átjárhatóbbá a feladatok. Az új intézmény új nevet kapott: Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház, Stúdió KB.

A kialakult új intézményi szerkezet részben meghatározta az új vezetői felállást is. Mivel az Ifjúsági Ház, Stúdió KB beolvasztással csatlakozott, a megbízott vezetőnek, Enc Ilonának megszűnt a beosztása, az új intézményben szakalkalmazottként dolgozik. A művelődési ház eddigi vezetője, Benczikné Tóth Magdolna pedig az új felállásban nem vállalta a vezetői teendőket, ő is szakmai munkatársként dolgozik tovább. A tourinform irodát a helyi TDM (Turisztikai Desztinációs Menedzsment) szervezethez csatolták.




Egyelőre még marad a régi helyén, a művelődési ház épületében, de az apátság felújításának befejezése után oda kerül át.

Az összevont kulturális intézmény (Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház, Stúdió KB) vezetésével egyelőre Kovács Esztert bízta meg a tulajdonos önkormányzat. Az állásra szeptember 11-én pályázatot írtak ki, melynek benyújtási határideje november 30., az elbírálás december 28-án történik.

Kovács Eszter a civil közösségekben eltöltött múltja miatt csapatjátékosnak tartja magát. Azt vallja, az ember egyedül nem megy semmire. Együtt kell dolgozni, együtt kell megtalálni a közös célokhoz vezető utat.

 


A művelődésszervező, szociális munkás, kulturális menedzser végzettségű Kovács Eszter eddig a civil szférában tevékenykedett, emellett külső tagja az önkormányzat emberi erőforrás bizottságának. A Nevelgető Alapítványnak vezetője, megalapította a Hangszóró Alapítványt, részt vállalt a Zirci Civil Kerekasztal munkájában, a városi tévé funkcióját ellátó Stúdió KB-ban szerkesztő-riporterként dolgozott. Több civil közösségi megmozdulást szervezett és bonyolított le, például a Zirciek tavaszát.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!