Zirc

2014.08.10. 07:45

Apátsági ünnep a búcsú jegyében

Zirc - A ciszterci templomokat, így a zirci bazilikát is Szűz Mária tiszteletére szentelték fel. A templom búcsúja és az egykori falué is ezért augusztus 15-én, pénteken, Nagyboldogasszony ünnepén van.

Müller Anikó Hanga

Ez alkalomból az apátság ünnepi programokkal készül, tájékoztatta a Naplót Ring Júlia, a Látogatóközpont ügyvezetője. A búcsúról hagyományosan ünnepi szentmisével emlékeznek meg. Másnap, augusztus 16-án, szombaton fogadják az 1 Nap Nemzetközi Zarándoknap résztvevőit, és felavatják az újonnan restaurált zarándokkápolnát.

Ezen a napon kedvezményes belépőjeggyel látogathatják a Zircre látogató vendégek a templomot, az arborétumban pedig 14 és 16 órakor az érvényes belépővel rendelkezők ingyenes szakvezetéssel csodálhatják meg az angolkert nyárvégi hangulatát. Augusztus 17-én Petrás Mária népdalénekes templomi koncertjére várják a vendégeket, melyre a belépés díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!