Zirc

2014.12.05. 18:57

Ahány kamera, annyi rendőr

Zirc – Sikeresen pályázott az önkormányzat a közbiztonság növelésére kiírt pályázaton, melyet sajtótájékoztatón jelentett be Ottó Péter polgármester.

Müller Anikó Hanga

Az eseményen részt vett dr. Kovács Zoltán államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, aki elmondta, a megyében huszonegy település kapott belügyminisztériumi támogatást közbiztonsági kamerarendszerek kiépítésére, mintegy kilencvenhárom millió forint értékben. Zirc hatmillió-kilencszázhatvanezer forintot nyert el, amely a többi támogatotthoz hasonlóan az igényelt összeg 60%-át jelenti. Különösen fontos a pályázatból megvalósítandó térfigyelő kamerarendszer kiépítése a bakonyi kisvárosban azért is, hangsúlyozta, mert közútjain jelentős az átmenő forgalom.

Sajtótájékoztatón jelentették be, közbiztonságot segítő térfigyelő kamerarendszer épül a bakonyi kisvárosban, balról Kovács Zoltán mellette Ottó Péter (Fotó: Müller Anikó Hanga)

Ottó Péter elmondta, hogy a város be-, és kivezető útjai mellett kamerákat helyeznek el a frekventált közterületeken is, így pl. a Rákóczi téren és a Pintér-hegyi parkerdőnél, ahol rendszeresen történnek egyébként nehezen tetten érhető rongálások, szabálysértések, s rendszeresen tapasztalhatóak a helyi közvéleményt is élénken foglalkoztató deviáns magatartási formák. Annak ellenére, hogy a statisztikai adatok alapján a város az ország legbiztonságosabb települései közé tartozik, nőtt a közterületeken elkövetett garázda cselekmények száma, amelyek jelentősen befolyásolják a lakosok szubjektív biztonságérzetét. Szólt a rendőrséggel való szoros együttműködés fontosságáról, amely már a pályázat elkészítése során is eredményes volt. Lapunk kérdésére, hogy mikorra várható a rendszer átadása, dr. Kovács Zoltán elmondta, még az idén megkötik a szerződéseket a támogatott önkormányzatokkal, s véleménye szerint a tavasz második felében már működhetnek a kamerarendszerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!